Workshops2024-03-26T18:25:23+02:00
logo programma digi-vaardig

Programma Digi-vaardig

duurzame en toekomstgerichte professionalisering

Samenwerkend leren, online of op locatie

Samen werken aan nog beter digitaal onderwijs!

Bij Edutrainers weten we dat er leervragen zijn die je sneller en specifieker kunt invullen en beantwoorden wanneer deze behandeld worden in teamverband.

  • De workshops kunnen een aanvulling zijn op de E-learning, als onderdeel van een studiedag, maar kunnen ook ingezet worden als een compleet leertraject.

  • Onze workshops zijn zowel interactief als actief. Onze workshops worden inhoudelijk met de schooldirectie/ICT-er voorbesproken en afgestemd op de situatie om maatwerk te leveren.

  • Onderstaande workshops zijn afgeleid van de bouwstenen van het Vier in Balans model en opgebouwd vanuit de vragen van de “handreiking ICT-bekwaamheid” van Kennisnet.

  • De workshops zijn ingedeeld in 4 categorieën en toegespitst op doelgroepen. U kunt de specifieke workshops op categorie of doelgroepen sorteren door onderstaande filters te gebruiken.

leiderschap en technologie
ICT-bekwaamheid
onderwijsvormen
technologische middelen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over prijzen en complete leertrajecten.

Leiderschap & Technologie

Effectief vergaderbeleid

Deze workshop is ontworpen voor deelnemers die op zoek zijn naar manieren om hun vergaderbeleid te optimaliseren en efficiënter te maken.

ICT-bekwaamheid

Digitale vaardigheden

Tijdens deze workshop zullen we de belangrijkste concepten en technieken bespreken die nodig zijn om digitale technologieën effectief te kunnen gebruiken, zoals het gebruik van online tools, softwareprogramma's en sociale media.

Blended Learning

Blended Learning combineert traditioneel face-to-face onderwijs met online leren, waardoor leerlingen op hun eigen tempo kunnen leren en leraren meer flexibiliteit hebben bij het ontwerpen van hun lessen.

Executieve functies in de praktijk

Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste concepten en technieken bespreken die nodig zijn om de executieve functies van leerlingen te versterken, zoals plannen, organiseren, timemanagement, zelfcontrole en metacognitie.

Digitale Geletterdheid

Tijdens deze workshop zullen we de belangrijkste concepten en vaardigheden bespreken die nodig zijn om effectief en veilig gebruik te maken van digitale technologieën, zoals informatievaardigheden, mediawijsheid, privacy en online veiligheid.

Gepersonaliseerd leren

Deze workshop is gericht op Experts (OP) en/of Leraren die gepersonaliseerd leren willen integreren in hun lespraktijk. Hierbij worden technologie en data gebruikt om leerlingen individueel te volgen en te ondersteunen.

Onderwijsvormen

De mediawijze leraar

Na deze workshop weet je wat de verschillen zijn in mediagebruik tussen leerlingen en leraar en hoe je de intentie van een media-uiting herkent.

Effectieve digitale didactiek

Digitale didactiek gaat verder dan het gebruik van een programma of tool. Hoe zet je deze programma's om naar een middel voor effectieve didactiek, zonder dat het je significant meer werk kost?

Effectieve feedback

Hoe geef je effectieve feedback waar de ander iets mee kan én je boodschap duidelijk over komt, zodat het aansluit bij de leerbehoefte van dat moment?

Differentiëren

Door te differentiëren kom je tegemoet aan de verschillen tussen leerlingen. Goede differentiatie leidt tot beter leren, hogere motivatie, meer eigenaarschap en betere zelfregulerende vaardigheden.

Verschillende vormen van toetsing

Deze workshop is bedoeld om Experts (OP) en Leraren te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van verschillende vormen van toetsen en het geven van feedback aan leerlingen.

Interactief digitaal lesgeven

Deze workshop is bedoeld om Experts (OP) en Leraren te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van interactieve digitale lesmethoden om hun lessen interessanter en interactiever te maken.

Activerende werkvormen

Deze workshop is bedoeld om Experts (OP) en Leraren te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van activerende werkvormen en effectieve digitale didactiek om hun lessen interactiever en interessanter te maken.

Technologische middelen

Minecraft Education in de les

Hoe geef je een rekenles, een taalles of bijvoorbeeld een boekbespreking in Minecraft? Je krijgt hiervoor een aantal voorbeelden die je nadien zelf kunt gebruiken in jouw lessen.

Flip in je lessen

Je leert in deze workshop wat Flip is en hoe je deze tool het beste kunt inzetten. Ook leer je hoe je een eigen grid maakt en deelt met jouw collega’s.

Sway

Tijdens de workshop leer je hoe je deze gebruiksvriendelijke tool kunt inzetten voor het maken van interactieve presentaties, nieuwsbrieven en rapporten.

Forms

Tijdens de workshop leer je hoe je deze online tool kunt gebruiken voor het maken van quizzen, toetsen en enquêtes.

OneNote

Tijdens de workshop leer je hoe je deze digitale notitieblokapplicatie kunt gebruiken om notities te maken, informatie te organiseren en samen te werken met collega's en leerlingen.

OneDrive

. Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste functies en tools van OneDrive bespreken, zoals het maken en beheren van mappen en bestanden, het delen van bestanden met andere gebruikers en het werken aan documenten in real-time met anderen.

Bing intelligent zoeken

Deze workshop is bedoeld om deelnemers te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van Microsoft Bing als een hulpmiddel voor het vinden en organiseren van informatie in een onderwijscontext.

Bookings

Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste functies en tools van Bookings bespreken, zoals het maken en beheren van afspraaktypen, het delen van de boekingslink met studenten/leerlingen, het plannen van afspraken en het beheren van de agenda.

Teams

Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste functies en tools van Teams bespreken, zoals het maken en beheren van kanalen en/of klassen, het delen van bestanden en notities, het geven van opdrachten en feedback en het houden van virtuele vergaderingen en lessen.

Outlook en agenda

Deze workshop is ontworpen om de basisprincipes van Microsoft Outlook en de agenda van Outlook te introduceren en om de deelnemers te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van deze veelgebruikte tools voor e-mail en planning.

PowerPoint

Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste functies en tools van PowerPoint bespreken, zoals het maken van dia's, het invoegen en opmaken van tekst, het gebruik van afbeeldingen en multimedia, het maken van overgangen en animaties, en het opstellen van een presentatie.

Excel

Deze workshop is ontworpen om de basisprincipes van Microsoft Excel te introduceren en om de deelnemers te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in het gebruik van dit veelgebruikte spreadsheetprogramma.

Word

Tijdens de workshop zullen we de belangrijkste functies en tools van Word bespreken, zoals het maken van documenten, het opmaken van tekst, het gebruik van afbeeldingen en het opstellen van een inhoudsopgave.

Overzicht categorieën
  • Categorie

  • Doelgroep

Edutrainers BV – Neem contact met ons op voor meer informatie: 020-716 38 07 of info@edutrainers.com

Ga naar de bovenkant