logo

Paul Janssen
Bestuurder
MijnOnderwijsportaal  & Directievoorzitter

Edutrainers wil leraren helpen om, met behulp van digitale middelen, beter les te kunnen geven. Edutrainers doet dat door het vergroten van de kennis op het gebied van Microsoft 365. MijnOnderwijsportaal biedt het onderwijs een innovatieve, integrale leer- en werkomgeving in Office 365. Daar hebben Edutrainers en MijnOnderwijsportaal elkaar gevonden.

Edutrainers verbreedt ons aanbod en versterkt het gebruik van onze portaalomgeving. Onze keuze voor Edutrainers is in belangrijke mate hierop gebaseerd. Het aanbod, de kwaliteit en de passie van de directie en de medewerkers van Edutrainers hebben onze keuze bevestigd. De samenwerking is prettig, professioneel, constructief en innovatief. Samen leveren wij een prachtig product voor de toekomst van het onderwijs.

logo

Jordy Gussen
Adviseur OICT

Met de e-learning modules van Edutrainers kunnen de collega’s op ieder gewenst moment werken aan de persoonlijke ontwikkeling. Het verder ontwikkelen van de ICT-competenties is van essentieel belang voor toekomstbestendig onderwijs. Bij onze zoektocht naar een hulpmiddel om de digitale competenties van alle collega’s verder te ontwikkelen, kwamen we bij Edutrainers uit. Edutrainers heeft een leerlijn ontwikkeld die het nodige houvast kan bieden bij het ontwikkelen van deze competenties. Met behulp van de scan ‘digitale vaardigheden’ kan iedereen zijn eigen leerroute bepalen.

De leerblokken zijn overzichtelijk, de tijdsinvestering is beperkt en je kunt ze ook als naslagwerk gebruiken. De leerblokken van Edutrainers voor Microsoft 365 zijn van grote toegevoegde waarde bij de overstap naar het werken in de cloud. De modules kunnen desgewenst ook in de eigen e-learning academie opgenomen worden.
Het team van Edutrainers denkt met je mee en biedt ondersteuning waar nodig. Edutrainers staat open voor suggesties van de klant en verwerkt eventuele input in hun aanbod.

logo

Shirley van de Velde
ICT-coördinator en Google Workspace beheerder

Bij WSKO hebben we gekozen voor Edutrainers omdat deze organisatie leerblokken aanbiedt die aansluiten bij de visie op leren van WSKO. Het organiseren van leren komt voort uit een leervraag. Met Edutrainers bieden we de leerkrachten de mogelijkheid om in hun eigen tijd en tempo te werken aan hun eigen digitale vaardigheden zodat zij in staat zijn om deze vaardigheden over te brengen op kinderen en op collega’s. Dit past helemaal bij het onderwijs anno nu.

De leerkracht start met een handige scan, zodat hij/zij leerblokken op maat krijgt aangeboden. Dat is heel prettig en werkt motiverend. De duur van de leerblokken is overzichtelijk. Ook als je even een halfuurtje tijd over hebt, kun je als leerkracht een leerblok doorwerken en je vaardigheden verbeteren. Door het aanbieden van deze mogelijkheid stimuleren we het werken met handige tools van Google en kunnen leerkrachten dit steeds beter toepassen in hun klaslokaal. Zo ontstaan er steeds meer Google-specialisten binnen de teams op de diverse scholen die daar hun kennis weer kunnen delen!

logo

Lars Knol MIEE docent aardrijkskunde en technologie Vechtdal college (VO) medeoprichter Onderwijs op Afstand

Edutrainers biedt je op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om te leren over het gebruik van ICT in het onderwijs!

In een periode waarin leren op afstand vorm heeft gekregen, heb je misschien nog wel behoefte aan professionalisering. ICT-bekwaamheid en specifiek jouw digitale vaardigheden zijn namelijk van essentieel belang geworden voor het vormgeven van je lessen in deze uitzonderlijke periode waarin we ons bevinden. Dat is misschien even schakelen.

Hierbij een tip en een mogelijke oplossing om je verder op weg te helpen. Ken je Edutrainers?! Edutrainers biedt al heel wat jaren e-learning aan om lesgevend personeel te ondersteunen in hun digitale geletterdheid. (Een deel van de korte e-learning leerblokken kun je in deze tijd gratis volgen!) Met de leerblokken kun je al in vijftien tot dertig minuten nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Deze vaardigheden kan je direct in de praktijk brengen tijdens het lesgeven op afstand.

Door het volgen van de leerblokken van Edutrainers kun je in je eigen tijd en tempo professionaliseren. Dit in tegenstelling tot een scholing op school waar je vaak als groep deelneemt. Herken je dat dan wel eens de snelheid van de groep als richtlijn wordt genomen? Gaat het je te snel? Dan frustreert het mogelijk. Gaat het je te langzaam? Dan haak je ook af. De leerblokken bieden je daarom een mogelijke oplossing!

logo

Kasper Bodegom
MIEE Trainer Microsoft Showcase school
Docent Biologie en STEAM

Via het MIE (Microsoft Innovative Educator) programma ben ik voor de eerste keer in aanraking gekomen met Edutrainers. In het voorjaar van 2019 was Edutrainers op zoek naar docenten die mee wilden denken over de invulling van de leerblokken. Na een aantal inspiratiesessies zijn er nieuwe leerblokken voor Office 365 ontstaan waarbij de prioriteit ligt op het weergeven van nuttige informatie in korte onderdelen.

De invulling van de leerblokken van Edutrainers is mijns inziens uniek: korte programma’s in het Nederlands met informatie die goed aansluit op vragen van docenten. In de tijd die volgde heb ik veelvuldig contact gehad met Edutrainers. Om mee te denken over nieuwe leerblokken, het maken van een goede promotievideo, het inzetten van de leerblokken op de KSE (middelbare school in Etten-Leur) en in het voorjaar van 2020 over het onderwijs op afstand. Ook met de huidige ontwikkelingen past Edutrainers zich gelijk mee aan. Docenten konden gratis leerblokken gebruiken en op deze manier snel hun kennis over online lesgeven vergroten. Daarnaast waren er nuttige tips voor zowel docenten als schoolleiders over de inzet van digitale middelen.

Mijn verwachting is dat de leerblokken van Edutrainers een goede aanvulling zijn op de start die gemaakt is met online lesgeven. Op deze manier kunnen docenten nog meer bekwaam worden in het (deels) online lesgeven. Tot slot is ook de mogelijkheid om docenten in trainingen kennis te laten maken met de leerblokken van Edutrainers een goede aanvulling om ook de laatste drempel voor minder ICT-vaardige docenten weg te halen en alle docenten ICT-vaardig te maken.