Support

Kom je er niet uit? Heb je een vraag over professionalisering van leraren?
Of wil je weten hoe je een leerblok start? Op deze pagina vind je een overzicht van de veelgestelde vragen.

Wij staan voor je klaar

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de Edutrainers Academy en meer. Kom je er niet uit? Onze klantenservice staat voor je klaar. Stuur een mail naar info@edutrainers.com of bel naar 020 – 716 38 07, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

voor gebruikers van
Edutrainers Academy

Supportvragen

voor gebruikers van Edutrainers Academy

EEN ACCOUNT AANMAKEN OF INLOGGEN

Volg deze stappen:

 1. Ga naar de pagina Maak een account en vul er je gegevens in.
 2. Klik op ‘Account aanmaken’. Je account is dan aangemaakt en je bent meteen ingelogd.

Ga naar academy.edutrainers.com en vul je e-mailadres en wachtwoord in. Als je je wachtwoord vergeten bent, klik je op Ik ben mijn wachtwoord vergeten en volg je de stappen.

SCAN

Met de betaalde vaardighedenscan krijg je een uitgebreid rapport met de status van je digitale vaardigheden. We vergelijken jouw score met die van je collega’s (of andere docenten als je de scan zelf aanschaft) en je krijgt suggesties voor je leerroute.

Doe je de gratis vaardighedenscan, dan krijg je een beknopt rapport van je digitale vaardigheden.

De gratis scan kun je zelf doen, je hebt alleen een account op Edutrainers Academy nodig. Zoek de scan op onder ‘Gratis leerblokken’ en klik op ‘Meer info’. Als je eerder met de scan bent bezig geweest, vind je hem onder ‘Mijn leerblokken’. Klik dan op ‘Verder leren’.

Om de uitgebreidere scan te doen, neem je contact met ons op. Wij zetten de vaardighedenscan dan voor je klaar in je account op Edutrainers Academy.

Met de vaardighedenscan meet je waar je nu staat met je (onderwijs)competenties op digitaal gebied. Dit doe je aan de hand van de leerlijn ‘De leraar als professional in een digitale wereld’. We stellen je 23 vragen gebaseerd op competenties in zes domeinen.

Deze domeinen zijn:

 1. professionele houding
 2. digitale bronnen
 3. lesgeven en leren
 4. toetsen en feedback
 5. lerenden motiveren
 6. digitale geletterdheid.

Elk domein omvat een aantal competenties en over elke competentie stellen we een vraag.

Als je de vaardighedenscan hebt gedaan zie je waar je staat met jouw (onderwijs)competenties op digitaal gebied. Kies je voor de gratis scan, dan ontvang je hier een beknopt rapport van. De scan genereert ook suggesties voor leerblokken die passen bij jouw vaardigheidsprofiel. Met dit inzicht en deze suggesties kun je jouw persoonlijke leerroute bepalen.

WERKEN MET LEERBLOKKEN

Ga op het leerblok staan en klik op ‘Meer info’ of ‘Verder leren’.

Je hebt waarschijnlijk niet op inleveren geklikt. Als je hier niet op klikt, worden je antwoorden niet opgeslagen.

Dit zijn begrippen. Als je erop klikt, opent er een pop-up met uitleg over dat woord.

Dit zijn begrippen. Als je erop klikt opent er een pop-up met uitleg over dat woord.

Overige vragen

AANBOD EN PRIJZEN

Neem contact met ons op voor meer informatie over prijzen. We helpen je graag persoonlijk. Stuur een e-mail naar info@edutrainers.com of bel ons op 020 – 716 38 07.

Jazeker. Wij bieden e-learning over Office 365 aan, verdeeld over verschillende korte leerblokken, zoals ‘Aantekeningen maken en delen met OneNote’ en ‘Online samenwerken in Office 365’. Wil je meer weten over ons aanbod en wat er mogelijk is? Neem dan contact met ons op via info@edutrainers.com of 020 – 716 38 07.

Jazeker. Wij bieden e-learning over Workspace aan, verdeeld over verschillende korte leerblokken, zoals ‘Workspace: veilig omgaan met je account’ en ‘Workspace: je agenda op orde’. Wil je meer weten over ons aanbod en wat er mogelijk is? Neem dan contact met ons op via info@edutrainers.com of 020 – 716 38 07.

Op dit moment zijn er meer dan veertig leerblokken beschikbaar in Edutrainers Academy. Dit aanbod wordt continu geüpdatet en uitgebreid. Op die manier kunnen gebruikers altijd verder leren.

Een leerblok gaat over een digitale (deel)vaardigheid binnen een competentie. Voorbeeld: de leerblokken ‘Flip je les: de basis’ en ‘Flip je les met bestaande video’s met Edpuzzle’ zijn vaardigheden binnen de competentie Zelfgestuurd leren.

LEERLIJN EN ACHTERGROND

De leerlijn De leraar als professional in een digitale wereld is gebaseerd op jarenlange ervaring in het professionaliseren van leraren en het European Framework for the Digital Competence of Educators (DigCompEdu). Dit beslaat alle competenties die leraren moeten beheersen en biedt een gemeenschappelijk kader voor het professionaliseren van leraren op ICT-gebied.

Een domein is een competentiegebied dat meerdere competenties beslaat. In de leerlijn en de e-learning in Edutrainers Academy onderscheiden we zes domeinen:

  • Professionele houding
  • Digitale bronnen
  • Lesgeven en leren
  • Toetsen en feedback
  • Lerenden motiveren
  • Digitale geletterdheid

Een leraar kan binnen een domein leerblokken volgen om aan een bepaalde competentie te werken. Voorbeeld: het domein Toetsen en feedback beslaat de competenties Digitaal toetsen, Data analyseren en Feedback en planning. Per competentie zijn er meerdere leerblokken om een (deel)vaardigheid eronder te leren.

Leraren kunnen werken aan alle competenties die voor de leraar van nu onmisbaar zijn. Bekijk de leerlijn om de competenties te zien. Je ziet dan bijvoorbeeld deze competenties in het domein Lesgeven en leren:

 • Instructie geven
 • Begeleiden
 • Samenwerkend leren
 • Zelfgestuurd leren

CONTACT EN ONDERSTEUNING

Natuurlijk. Laat je gegevens achter op het formulier hieronder en we nemen contact met je op.

Dat kan. We kijken graag met jou waar je behoefte aan hebt. Neem contact met ons op door het formulier hieronder in te vullen. Of bel even naar 020 – 716 38 07.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Edutrainers in de footer. Je krijgt dan regelmatige updates over de ontwikkelingen.