Je razendsnel ontwikkelen via onze 4 digitale competentieniveaus

Onze niveaus zijn vergelijkbaar met de referentieniveaus van taalonderwijs.

NIEUWKOMER

A1

Nieuwkomers zijn zich bewust van het potentieel van digitale technologieën, maar gebruiken weinig tot geen digitale middelen in hun dagelijkse pedagogische en professionele werkzaamheden.

Nieuwkomers hebben nog maar weinig contact gehad met digitale technologieën en zijn ook niet actief op zoek naar digitale middelen om te gebruiken voor bijvoorbeeld lesvoorbereiding, administratie en communicatie.

Nieuwkomers hebben begeleiding, aanmoediging en inspiratie nodig om doelbewust digitale middelen te gebruiken en hun digitale vaardigheden te ontwikkelen.

ONTDEKKER

A2

Ontdekkers zijn zich bewust van het potentieel van digitale technologieën en zijn geïnteresseerd in het verkennen ervan om digitale middelen in te zetten in hun dagelijkse pedagogische en professionele werkzaamheden.

Ontdekkers gebruiken digitale technologieën op een basisniveau, maar zonder een consistente aanpak te volgen. Ontdekkers gebruiken digitale middelen op een basisniveau voor bijvoorbeeld lesvoorbereiding, administratie en communicatie.

Ontdekkers hebben aanmoediging en inspiratie nodig om digitale middelen te gebruiken. Ontdekkers hebben een goed digitaal vaardigheidsbasisniveau en staan open om meer te leren hoe digitale middelen in te zetten als ondersteuning in hun dagelijkse werkzaamheden.

GEVORDERD
INTEGRATOR

B1

Integrators experimenteren met digitale technologieën in verschillende contexten en voor verschillende doeleinden en integreren ze in veel van hun dagelijkse werkzaamheden.

Integrators gebruiken digitale middelen op creatieve wijze om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Ze zijn enthousiast om meer te ontdekken en zijn startende om digitale middelen als lesondersteuning te gebruiken.

Integrators willen experimenten en hebben de middelen en tijd nodig om naar het volgende niveau van Expert te ontwikkelen. Integrators hebben vaak genoeg ook de skills om basisvaardigheden te trainen aan medewerkers met A1- en A2-niveau.

EXPERTS

Experts gebruiken digitale technologieën met vol vertrouwen op een creatieve en doelbewuste wijze in hun dagelijkse werkzaamheden. Ze gebruiken digitale middelen op een efficiënte manier en kunnen hun ervaring, kennis en expertise op een goede wijze overbrengen aan anderen.

Experts selecteren digitale technologieën voor specifieke situaties en proberen de voordelen en nadelen van verschillende digitale middelen te begrijpen. Ze zijn nieuwsgierig en staan open voor nieuwe ideeën. Ze gebruiken experimenten om meer te leren, te structureren en te consolideren.

Experts vormen de ruggengraat van elke onderwijsorganisatie als het gaat om het innoveren van de praktijkomgeving. Zet deze groep in als I-coach om overige collega’s te kunnen ondersteunen en te inspireren.