AVG

Wat betekent de AVG voor scholen en hun personeel? Wat mag wel en wat mag niet als het gaat om privacy?
Met deze praktijkgerichte leerblokken leer je daar alles over.
Binnen een uur is iedereen weer up-to-date en is het aantoonbaar dat de professionals voldoen aan de AVG-voorwaarden voor veilig leren en lesgeven in deze digitale wereld.

computer met identiteitskaart en slot

De basis

Sinds 2018 is er een nieuwe privacywet: de AVG. Scholen hebben hier veel mee te maken. Maar ken je ook de achtergronden van deze wet? En begrijp je welke rechten en plichten eruit voortkomen? Dat leer je in dit leerblok.

School met slot

Op school

De nieuwe AVG-wetgeving schrijft voor hoe organisaties met persoonsgegevens om moeten gaan. Daar heeft iedereen die op school werkt mee te maken. In dit leerblok leer je wat jouw verantwoordelijkheden zijn.

slot met 6 personen rond

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Je werkt als leraar dagelijks met privacygevoelige informatie. Of je er nou over praat, cijferlijsten of foto’s bewaart of deze met anderen deelt… je moet altijd zorgvuldig met deze gegevens omgaan. Hoe doe je dat? Daarover gaat dit leerblok.

smartphone met video en een slot icoontje

Apps en tools in de klas

Apps, tools, social media … je gebruikt ze in overvloed in je onderwijs. Deze online programma’s verzamelen persoonsgegevens van jou en je leerlingen. In dit leerblok leer je hoe je daar veilig mee omgaat.

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor OP en OOP.
Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.