MEET JE DIGITALE VAARDIGHEDEN

Doe de vaardighedenscan en bepaal je eigen leerroute

Weet waar je staat

computer met boeken

Als leraar ben je ongetwijfeld goed thuis in leerboeken, maar hoe staat het met jouw digitale geletterdheid? Zijn jouw digitale vaardigheden nog up-to-date? Weet je wat er allemaal mogelijk is met Microsoft Office 365, Google Workspace en andere digitale hulpmiddelen? Weet jij hoe je de didactiek vertaalt naar online en hoe je net zo goed onderwijs kan geven met technologie dan in een klassikale situatie? En wat moet je weten over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Met onze handige digitale vaardighedenscan kun je jouw competenties op digitaal gebied meten en je persoonlijke leerroute bepalen.

De scanresultaten laten voor verschillende competentiegebieden zien waar je staat ten opzichte van onderwijscollega’s. Ben je een ontdekker als het gaat om lesgeven en leren met digitale middelen? Of ben je er al gevorderd in? Op basis van de resultaten krijg je suggesties voor je persoonlijke leerroute binnen de leerlijn en E-learning van Edutrainers: leerblokken die passen bij jouw ontwikkelingsprofiel.

Hoe werkt de scan?

digcomp en digcomp edu domeinen

De scan Digitale vaardigheden is een handige manier om te meten hoe vaardig je op dit moment bent. Aan de hand van de leerlijn Digitale vaardigheden voor leraren stellen we je 23 vragen. Elk domein omvat een aantal competenties en over elke competentie stellen we een vraag.

Ontdek waar je staat

Je krijgt niet alleen inzicht in je eigen vaardigheden, ook vergelijken we jouw score met die van anderen. Als meerdere collega’s van jouw school de scan doen, vergelijken we je resultaten met die van je collega’s. Anders worden jouw resultaten vergeleken met anderen die de scan gedaan hebben.

Hoe nu verder?

Als je weet waar je staat, weet je ook waar je verbeterpunten liggen. De leerblokken in Edutrainers Academy helpen je op weg om elke dag een beetje beter te worden en je onderwijscompetenties verder te ontwikkelen.

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Doe de digitale vaardighedenscan voor leraren en ontdek in een paar minuten hoe je jouw

onderwijscompetenties kunt ontwikkelen én de route van jouw ideale leerpad.