google logo

Google Workspace

Elke school heeft een keuze gemaakt voor een technologisch platform waarmee ze werken en leren. Edutrainers heeft de leerlijnen digitale vaardigheden uitgewerkt in een Google Workspace-variant. In deze leerlijn kunnen deelnemers hun digitale geletterdheid vergroten en verbeteren door het leren in de verschillende leerblokken van de 4 verschillende niveaus.

verschillende toestellen met vergrootglas

Scan Google Workspace: Digitale vaardigheden voor leraren

Met deze scan meet je hoe competent je bent in het werken en lesgeven met Workspace. Op basis van de resultaten krijg je suggesties voor je persoonlijke leerroute binnen de leerlijn en E-learning van Edutrainers.

handen op toetsenbord geconnecteerd met google cloud icoon

Werken in de cloud

Als je werkt met Google Suite, dan werk je automatisch in de cloud. Maar wat betekent werken in de cloud? En hoe kun je gebruikmaken van alle voordelen van werken in de cloud? In dit leerblok leer je wat de cloud is en wat je er allemaal mee kunt.

laptop met alle google workspace iconen

Van start met Google Workspace

Wanneer je voor het eerst kennis maakt met Workspace, kun je overweldigd worden door alle mogelijkheden. Wat kun jij met Workspace? In dit leerblok ontdek je de meerwaarde van Workspace in jouw dagelijkse lespraktijk.

jongen bekijkt google drive logo met vergrootglas

Werken met Google Drive

Werken in de cloud ingewikkeld? Na dit leerblok denk je daar vast anders over! In dit leerblok ga je aan de slag met Google Drive. Over een halfuurtje ken je de basis, zodat jij kunt gaan samenwerken met je collega’s en je leerlingen in de cloud.

laptop met google docs logo

De basis van Google Documenten

Samen aan een werkstuk werken, digitale werkbladen maken, efficiënte feedback geven. Het kan allemaal met Google Documenten. Voordat je aan de slag gaat met leerlingen, is het handig om de basisprincipes van Google Documenten te kennen. Daarover gaat dit leerblok.

2 personen aan tafel werkend op dezelfde computer

Samenwerkend leren

Hoe werkt samenwerkend leren eigenlijk in deze tijd, het digitale tijdperk? Richt je het samenwerken dan anders in? In dit leerblok leer je alles over samenwerkend leren met behulp van digitale technologie.

man met paswoord beveiligde computer en sleutel

Veilig omgaan met je Google-account

Werk je wel eens op openbare computers in de mediatheek? Of in je klaslokaal of de docentenkamer? Dat brengt risico’s met zich mee. In dit leerblok leer je hoe je met een paar eenvoudige maatregelen je Google-account kunt beveiligen.

man zittend op zandloper met laptop

Je agenda op orde met Google Agenda

Heb je dat ook wel eens? Dat je een afspraak blijft verzetten, zodat je niet meer goed kunt zien op welke dag hij nou staat? Met een online agenda is dit verleden tijd! In dit leerblok leer je gemakkelijk afspraken inplannen en delen met Google Agenda.

jongen sorteert enveloppen voor een klok

Breid je klaslokaal uit met Google Classroom

Ben jij regelmatig het overzicht kwijt van het werk dat leerlingen hebben ingeleverd? Of loopt je mailbox vol met meldingen van leerlingen die hun werk delen? In Google Classroom organiseer je alles op één plek. De voordelen daarvan ontdek je in dit leerblok.

laptop met google classroom logo

Van start met Google Classroom

Net als dat je veel aandacht besteedt aan het inrichten van het klaslokaal, doe je dit ook met Google Classroom. Ook dit digitale klaslokaal moet je inrichten om er goed mee te kunnen werken. Het inrichten van dit digitale klaslokaal leer je hier.

man komt uit computer en geeft een document aan andere persoon

Opdrachten klaarzetten in Google Classroom

Google Classroom ondersteunt je lespraktijk als digitaal klaslokaal. Dat geeft je ook de mogelijkheid om online opdrachten uit te delen aan je leerlingen, zodat zij er altijd toegang toe hebben en zodat jij kunt meekijken. Handig toch? In dit leerblok leer je hoe dat werkt.

2 jongens dragen het google meet logo

Leer je leerlingen samenwerken

Plannen, communiceren, rekening houden met elkaar. In dit leerblok leer je hoe je jouw leerlingen kunt laten oefenen met samenwerken met behulp van de apps van Workspace. Daarna kunnen jouw leerlingen digitaal samenwerken als geen ander!

2 jongens zitten op een muur met laptop, document op de achtergrond

Opdrachten ontwerpen voor samenwerkend leren

Samenwerkingsopdrachten zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse lespraktijk. Maar stimuleren jouw opdrachten ook samenwerkend leren tussen leerlingen? In dit leerblok leer je hoe je een samenwerkingsopdracht maakt die samenwerkend leren stimuleert.

man en jongen voor computer met video

Samenwerkend leren begeleiden

Je leerlingen zijn druk bezig met de samenwerkend leren opdracht die je voor hen hebt bedacht. Maar hoe zorg je ervoor dat het samenwerkend leren ook daadwerkelijk leerzaam is? In dit leerblok leer je hoe je je leerlingen optimaal begeleid bij het samenwerkend leren.

2 vrouwen met in het midden een grafiek

Laat leerlingen van elkaar leren

Hoe stimuleer je meer interactie bij het samenwerken? En hoe kun je de digitale apps van Google Suite daarbij inzetten? Daarover gaat dit leerblok.

jongen met toets

Toetsen maken met Google Documenten

In dit leerblok leer je over de voordelen van een digitale toets en maak jij in een handomdraai jouw eerste digitale toets met Google Documenten. In dit leerblok gaat het vooral over het maken van een digitale toets, niet zozeer het afnemen ervan.

vrouw met toets

Toetsen maken met Google Formulieren

Ben jij ook vaak uren bezig met toetsen nakijken? Als je digitaal toetst in Google Formulieren kijkt het programma de meeste antwoorden automatisch voor je na. In dit leerblok ontdek je de meerwaarde van digitaal toetsen en leer je hoe je een toets met Google Formulieren maakt.

man en vrouw bekijken grafieken

Laat je leerlingen elkaar beoordelen met een beoordelingsformulier

Als je leerlingen elkaar laat beoordelen geeft dit je informatie over de leerresultaten. Een helder en didactisch sterk beoordelingsformulier kan hierbij helpen. Hoe dat werkt, leer je in dit leerblok.

vrouw zit met laptop in een ronde grafiek

Opdrachten beoordelen in Google Classroom

Als je dit leerblok doet heb je waarschijnlijk al enige ervaring met Google Classroom. Maar wist je ook dat je super handig opdrachten kunt beoordelen? Zo heb je de opdrachten, cijfers en voortgang van je leerlingen altijd digitaal paraat.

vrouw en jongen zitten voor grafieken

Leren van toetsresultaten met Google Formulieren

Met de toetsdata in Google Formulieren zie je in een oogopslag waar je klas in uitblinkt en waar nog werk aan de winkel is. Zo stuur je snel bij en halen je leerlingen goede resultaten. In dit leerblok leer je hoe dit werkt!

2 mannen bekijken grafieken met vergrootglas

Differentiëren met Google Formulieren

Door te differentiëren werken jouw leerlingen op hun eigen tempo en niveau. Maar waar haal je de tijd vandaan om dit te organiseren? Google Formulieren helpt jou hierbij. In dit leerblok leer je hoe je makkelijk en snel differentieert met Google Formulieren.

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor OP en OOP.
Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.