Label microsoft in education global training

Edutrainers heeft een officieel Microsoft-trainingsprogramma gevolgd en is gecertificeerd om namens Microsoft training te geven.

Alle leerblokken die ontwikkeld zijn in de Academy zijn in co-creatie ontstaan met Microsoft en de MIEE’s (Microsoft Innovative Educator Experts).

Als Microsoft Education Training Partners zijn we afgestemd op het Microsoft Education Transformation Framework. Edutrainers heeft als specialisme Leadership Teaching en Learning, Future-Ready Skills (Leiderschap, Lesgeven en leren, toekomstbestendige vaardigheden).

Overzicht modules Microsoft Partners
oon logo

Edutrainers is in het bezit van het keurmerk voor onderwijsadvies.

Kwaliteit en professionaliteit op het gebied van onderwijsadvies verdienen een keurmerk. Leden van Onderwijsontwikkeling Nederland voldoen dan ook aan strenge kwaliteitseisen, waarbij zij zich extern onder andere laten toetsten op ‘evidence based’ werken. Scholen die met één van de leden van Onderwijsontwikkeling Nederland samenwerken krijgen hiermee meer zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening. Edutrainers is lid van Onderwijs Ontwikkeling Nederland en draagt bij aan goed digitaal onderwijs voor elk kind. Van strategisch beleid naar duurzame professionalisering.

oon logo

HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Via een spannend spel leren ze cybercrime herkennen en voorkomen. HackShield is te spelen als individuele game en lespakket voor in de klas. De individuele game en het lespakket zijn los van en aanvullend op elkaar te gebruiken. HackShield is gratis beschikbaar voor alle kinderen en scholen, vrij van in-app aankopen en bevat geen kidsmarketing.

nldigital logo

NLdigital is een vereniging met ruim 600 leden die de digitale transformatie mogelijk maken. Binnen NLdigital neemt Edutrainers deel in diverse commissies met een maatschappelijk belang. Onder andere Het Leerplatform dat bedrijven bijeenbrengt op het raakvlak van leren en ICT. En in de Werkgroep Onderwijs is Edutrainers één van de leden die met elkaar bouwen aan het onderwijs en de arbeidsmarkt van de toekomst. Dit doen we door beleid te stimuleren en initiatieven te ontplooien om grootschalige om- en bijscholing van werknemers mogelijk te maken, de kloof tussen vervolgonderwijs en praktijk te verkleinen en de implementatie van digitale geletterdheid in het PO en VO te versnellen.

Edutrainers: Helft leraren niet klaar voor verplichte digitale geletterdheid op scholen, pleidooi voor versnelde invoering van digitale geletterdheid in het onderwijs. Lees hier het persbericht (juni 2021).

e-learning wizard logo partners

Civas en Edutrainers hebben een exclusieve samenwerking voor het primair onderwijs. Samen bieden wij scholen/besturen een complete E-learning omgeving met verschillende E-learning cursussen voor nascholing. Leraren kunnen nu naast hun pedagogisch-didactische vaardigheden ook hun ICT-bekwaamheid vergroten en verbeteren in een eigen online academie.

Lees hier het persbericht over de samenwerking.

SPEYK logo

Edutrainers en SPEYK werken samen naar duurzaam en modern onderwijs. SPEYK biedt al meer dan 20 jaar ICT met de beste digitale beleving aan scholen en besturen. Mensen en samenwerking zijn daarin de kracht, technologie faciliteert en persoonlijk advies en begeleiding maakt het échte verschil. De beste digitale beleving maakt alles beter: de docent, het onderwijs en het kind van morgen.

Edutrainers is onderwijsvriend van SPEYK en samen hebben we in co-creatie veel artikelen geschreven. Lees hier het persbericht.

onderwijs-op-afstand logo

Edutrainers en Onderwijs-op-afstand werken al jaren samen. Onderwijs-op-afstand is een website waar je korte tips en tricks kan vinden als antwoord op je digitale onderwijsvragen! Ook vind je op deze website tal van werkvormen die je tijdens verschillende lesfases kan inzetten. Of je nu in het PO, VO, MBO, HBO, Universiteit zit: voor elk wat wils!

De experts van Onderwijs-op-afstand zijn tevens Expert Trainers voor Edutrainers, zo werken we altijd voor en door het onderwijs.

netwerk mediawijsheid logo

Edutrainers is aangesloten bij Netwerk Mediawijsheid. Netwerk Mediawijsheid bestaat uit meer dan duizend organisaties die zich inzetten op gebied van mediawijsheid. Dat zijn onder meer bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaal-ontwikkelaars, educatieve uitgeverijen, onderzoeksinstituten, ICT-bedrijven, mediaproducenten en -platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties. Netwerk Mediawijsheid is in 2008 als programma opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met het netwerk als organisatievorm zijn belangrijke mediawijsheidthema’s makkelijker, sneller en creatiever aan te pakken. De kracht van het netwerk ligt in de kennisdeling en samenwerking.

SDG Nederland logo

Edutrainers is aangesloten bij SDG Nederland. SDG Nederland is de beweging van iedereen die bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Nederland. Ze zijn met meer dan 1.250 maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en bewonersinitiatieven. Edutrainers zet zich in voor doel 4: Kwaliteitsonderwijs voor elk kind.

the rent company logo

Edutrainers en The Rent Company versterken elkaar door professionalisering te koppelen aan devices. Elke leerling en student toegang geven tot digitaal onderwijs op een laagdrempelige en betaalbare manier, dat is de missie van The Rent Company! Elke dag werken meer dan 600 scholen en ruim 250.000 leerlingen in Nederland en België met hun laptops. Dit doen ze inmiddels al ruim 15 jaar.

Bekijk hier de aftermovie van de eerste College Tour van The Rent Company en Edutrainers.

BID logo

Edutrainers is trotse partner van de BID. De BID is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot hét platform voor ontmoeting, nieuwe ideeën en vooruitstrevende samenwerking tussen de publieke en private sector. Partners van BID – de top van de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven, sport, zorg en onderwijs – komen gedurende het jaar meerdere malen samen om contact te leggen, kennis te delen, visies te tonen en samenwerkingen aan te gaan. Met als doelstelling samen de BV Nederland nóg beter te maken, organiseert BID gedurende het jaar meerdere bijeenkomsten, werkgroepen en huldigingen met als hoogtepunt van het jaar de Big Improvement Day. Onze directeur neemt deel aan de adviesraad en in de werkgroep onderwijs.

Lees hier het artikel over Edutrainers en BID.

Flex onderwijs logo

Als eerste in Nederland introduceert Flex-Onderwijs de onderwijsbevoegde zzp’er als verlengstuk en ondersteuning van een school. Tijdelijk, maar structureel. Dit doen zij op een manier die kosten bespaart en goede onderwijsprofessionals behoudt. Op Flex-Onderwijs staan honderden zzp’ers ingeschreven. Scholen kunnen via hun openbare platforms gratis een zzp’er vinden en rechtstreeks contact opnemen met een geschikte zelfstandige onderwijsprofessional. Zo wordt het kernteam per direct ontlast. Edutrainers ondersteunt de deelnemers van Flex-Onderwijs door ze toegang te geven tot de Edutrainers Academy.

Dutch Edtech logo

Edutrainers is aangesloten bij Dutch Edtech. Dutch EdTech is een stichting opgericht door Peter van Sabben, Roel Bellinga en Ruben Nieuwenhuis, ondersteund door meer dan 80 organisaties die allemaal werken aan nieuwe oplossingen voor de toekomst van leren. Dutch EdTech verbindt de EdTech-community, deelt inzichten en best practices, creëert overzicht van het landschap en vormt consortia die zich richten op actuele concrete maatschappelijke uitdagingen in Nederland.

mijn onderwijs portaal logo

MijnOnderwijsportaal is een digitaal, onderwijsondersteunend instrument dat leer- en werkprocessen optimaal combineert; op een veilige manier en met één persoonlijke login voor iedere gebruiker. MijnOnderwijsportaal overbrugt het gat tussen de leeromgeving en de werkomgeving vanuit één centraal en optimaal beveiligd platform.

logo onderwijs academie

Onderwijs Academie helpt onderwijsinstellingen met het organiseren, activeren en borgen van een huisacademie. Een eigen huisacademie faciliteert groei en ontwikkeling van medewerkers. Met een leeraanbod voor de hele organisatie en met aanbod op maat, waarmee docenten zich kunnen en soms ook gewoon moeten ontwikkelen. Het perfecte instrument voor leerlijnen die passen bij de visie van de school. Een huisacademie verbetert de leercultuur vanbinnen. Het laat zien dat zelf ontwikkelen uitdagend is en noodzakelijk.