De leraar als professional in een digitale wereld. Dit is hét thema van Edutrainers Academy, onze online leeromgeving voor leraren. En de naam van de leerlijn achter onze e-learning. Wil je weten hoe deze leerlijn en leeromgeving in de praktijk werken? Met de uitleg in deze blog ontwikkel je jouw onderwijscompetenties op digitaal gebied meteen verder!

Wat is Edutrainers Academy?

Met Edutrainers Academy willen we iedere leraar de ideale bijscholing bieden: e-learning waarmee je in korte leerblokken nieuwe kennis en vaardigheden opdoet om succesvol te (blijven) werken en lesgeven in een snel veranderende digitale wereld. Waar en wanneer je wilt en naar je persoonlijke leerroute.

Wat vind ik op Edutrainers Academy?

Je kunt starten met een vaardighedenscan en ongeveer veertig leerblokken die we maandelijks zullen aanvullen. De leerblokken zijn korte e-learningmodules en geven je handvatten om je (onderwijs)competenties ook op digitaal gebied te ontwikkelen. In minder dan 30 minuten leer jij hoe je een les flipt of hoe je succesvol werkt met de apps van Office 365.

De e-learning is toegespitst op het werk in de praktijk. Zo geven we leraren didactische handvatten bij het inzetten van digitale technologieën. Wil je iets leren over PowerPoint? Dan krijg je daarbij context uit de onderwijspraktijk en opdrachten die je direct kunt inzetten in de les van morgen. Zo is alles wat je bij ons leert relevant voor jouw werk.

Digitale vaardigheden: doe de scan

Weet je niet waar je moet beginnen met leren? Doe dan eerst de vaardighedenscan. Hiermee kom je kom je te weten waar je staat met jouw digitale onderwijscompetenties. Deze competenties zijn verdeeld in zes domeinen. Per domein krijg je een uitslag en suggesties voor leerblokken die passen bij jouw profiel. Zo weet je precies op welk gebied jij je nog kunt ontwikkelen.

Nog niet zo digitaal vaardig?

Ben je nog niet zo digitaal vaardig dat je zelfstandig e-learning kunt volgen? Dan bieden onze trainingen uitkomst. We bieden een kant-en-klaar trainingspakket. Iemand op jouw school, een echte expert op het gebied van digitale technologieën, kan met dit pakket aan de slag om jou en andere collega’s in de school te trainen. Zo voelt iedereen zich op een gegeven moment klaar om te beginnen met leren via de e-learning.

Starten? Dat doe je zo

In Edutrainers Academy staan een paar leerblokken gratis voor je klaar om kennis te maken. Je kunt dus direct beginnen:

  1. Ga naar academy.edutrainers.com.
  2. Klik op ‘Maak een account aan’.
  3. Vul je gegevens in.
  4. Scroll naar de ‘Gratis leerblokken’. Klik op ‘Meer info’.
  5. Kies een leerblok uit dat je aanspreekt en klik op ‘Start met leren’.

Heb jij een leerblok gedaan? Dan horen we graag wat jij ervan vindt. Vul aan het einde van het leerblok de korte vragenlijst in of stuur een bericht naar info@edutrainers.com. We horen graag je feedback! Zo kunnen wij ons blijven verbeteren, want ook wij zijn nooit uitgeleerd!