Volg je een cursus of een andere vorm van scholing, dan wil je dat deze zo goed mogelijk bij je past. Denk maar aan het niveau dat je wilt bereiken, of de onderwerpen waar jij je extra in wilt verdiepen. Hoe kun je als leraar zo veel mogelijk je eigen leerroute volgen om jouw leerdoelen te behalen? Met de e-learning in Edutrainers Academy zijn er verschillende leerroutes mogelijk. Wat voor soorten leerroutes zijn er en hoe doorloop je ze?

Wat is een leerroute?

Een leerroute leg je af om bepaalde leerdoelen te behalen. Deze kunnen leerdoelen zijn die jij jezelf hebt gesteld, of leerdoelen die iemand anders (gedeeltelijk) voor jou heeft bepaald. Een leerroute bestaat dan ook vaak uit meerdere stappen, die je allemaal doorloopt om de leerdoelen te behalen. Een stap hoeft niet per se te leiden naar een volgend niveau, maar kan ook ter verbreding van een onderwerp dienen, bijvoorbeeld als je meer wilt weten over het onderwerp waar je al mee bezig was. Een goede leerroute verhoogt de kans op het behalen van leerdoelen ten opzichte van het volgen van losse modules.

In Edutrainers Academy kun je verschillende leerroutes volgen: op basis van een domein, een thema, op basis van waar jij met jouw vaardigheden staat, of een combinatie hiervan. Kies je voor een van de domeinen in de leerlijn van Edutrainers? Dan komen alle competenties binnen dat domein aan bod.

Leerlijn Edutrainers 2019

Kies je een leerroute op basis van een thema? Dan kan het zijn dat dit thema door meerdere domeinen heen loopt. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met de leerroute G Suite? Dan kun je leren naar onderliggende onderwerpen, zoals De basis, Toetsen en Feedback, Samenwerkend leren, Google in de klas, Veilig online en Flipping the classroom.

Beginnen

Laten we een voorbeeld nemen. Je hebt gekozen voor de leerroute volgens het domein Toetsen en Feedback. In deze leerroute leer je over digitale toetsen maken, toetsresultaten analyseren en hoe je leerlingen stimuleert om effectieve feedback te geven. Zo leer je in een paar korte leerblokken de basisbeginselen van digitaal toetsen en wat daarbij komt kijken.

Verdieping

Heb je de smaak te pakken met het maken van digitale toetsen? Dan wil je misschien wel weten wat je er nog meer mee kunt: je wilt je verdiepen in het onderwerp. Die verdieping kan gaan over het analyseren van de toetsresultaten. Maar misschien wil je verder met het maken van ingewikkeldere toetsen en leer je liever hoe je met toetsen kunt differentiëren. Dan doe je bijvoorbeeld het leerblok G Suite: differentiëren met Google Formulieren.

Verbreding

In plaats van de verdieping op te zoeken, kun je ook je kennis en vaardigheden verbreden. Je wilt bijvoorbeeld leren hoe je een toets maakt met Google Formulieren of hoe je een toets maakt in Google Documenten. Daarbij blijf je op hetzelfde niveau, maar leer je toch meer over een onderwerp. In dit geval is dat toetsen maken op meerdere manieren.

Persoonlijk

Voor het verhogen van jouw leersucces is het handig om je leerroute zo persoonlijk mogelijk te maken. Je kunt hiervoor een scan afnemen. Hiermee krijg je per domein inzicht in waar je staat met jouw onderwijscompetenties op digitaal gebied. Zie je bijvoorbeeld dat je binnen het domein Toetsen en feedback op het niveau van gevorderde zit? Dan kun je ervoor kiezen om de leerblokken in op het niveau van ontdekker over te slaan. Je kunt de scanresultaten ook als startpunt van jouw leerroute nemen. Zo krijg je per domein suggesties voor leerblokken die je kunt volgen, passend bij jouw niveau.

We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe leerroutes en het verbeteren van de bestaande leerroutes. Want we streven ernaar om te maken waar jij als leraar behoefte aan hebt en wat bij jouw onderwijspraktijk past. Wil je jouw zegje hierover doen? Laat dan voor 1 juni 2019 je gegevens achter in dit formulier.