AI in het onderwijs

We leven in een tijdperk waar technologische ontwikkelingen ons dagelijks verrassen, verbazen en dwingen tot aanpassing.

In deze versnelde digitaliserende en dynamische wereld wordt technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en raakt ook het onderwijs.

Het afgelopen jaar hebben we veel vragen zien ontstaan over AI en de impact op het
onderwijsveld door de zichtbaarheid van generatieve AI in de vorm van ChatGPT. Leerlingen en studenten die geboren zijn in onze digitale maatschappij zijn nieuwsgierig over nieuwe technologische toepassingen en omarmen snel de nieuwste ontwikkelingen met grote impact op het onderwijsproces.

Technologische veranderingen zijn onvermijdelijk, het vraagt dus van ons allemaal en ook nog meer van het onderwijs om de kansen te benutten, maar ook de risico’s goed te begrijpen. Met deze publicatie geven we jou als lezer graag meer informatie over AI en hoe AI het onderwijslandschap transformeert. Wat is de mogelijke impact van AI op leerlingen, leraren en op de gehele keten?


robot wijst naar whitepaper kaft
Download het artikel
Wil je ook nieuwsbrieven ontvangen?

Door dit formulier in te sturen, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens volgens ons privacybeleid.

MEER TE WETEN KOMEN OVER MODERN LESGEVEN?

Upgrade Website Edutrainers

De afgelopen maanden heeft ons team hard gewerkt aan een flinke upgrade van de Edutrainers website. Naast een modernere look & feel hebben we onze leerblokken en leerlijnen compleet gereviseerd volgens de laatste technologische updates en ontwikkelingen.

AI in het onderwijs

We leven in een tijdperk waar technologische ontwikkelingen ons dagelijks verrassen, verbazen en dwingen tot aanpassing. In deze versnelde digitaliserende en dynamische wereld wordt technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en raakt ook het onderwijs.

Webinar AI in jouw klaslokaal

In samenwerking met Future NL en TMI bieden we op woensdag 6 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur de webinar ‘AI in jouw klaslokaal’ aan.

Nog geen account?

Probeer de E-learning

in de Edutrainers Academy

en ontdek de kracht van het leren met onze gratis demo

2024-03-26T12:26:28+02:00
Ga naar de bovenkant