Nieuw aanbod Edutrainers

Digitaal didactisch leven lang leren

Een terugblik naar het afgelopen jaar en 2 lockdowns verder, waarvan we bij de huidige lockdown helaas nog geen inzicht hebben tot een normale terugkeer naar school, leverde bij Edutrainers genoeg vragen maar ook heel veel inzichten op.

Met een team van 12 Microsoft Innovatieve Educator Experts (MIEE) zijn we de afgelopen 2,5 maand in een stroomversnelling nieuwe leerblokken gaan maken en hebben we de bestaande leerblokken geüpdatet. Deze leerblokken bieden optimale ondersteuning bij het vergroten en verbeteren van de digitale didactische vaardigheden.

Het totale aanbod is terug te vinden in onze vernieuwde catalogus. Een deel van de leerblokken staat tijdelijk kosteloos aangeboden in de Edutrainers Academy.

Met trots presenteren we de nieuwe leerblokken van Edutrainers

vrouw aan bureau bekijkt het aanbod op haar laptop
Een appel met boeken, laptop en tablet met een vergrootglas

Scan digitale didactische vaardigheden

Met deze scan meet je hoe competent je bent in het werken en lesgeven met Microsoft Office 365. Op basis van de resultaten krijg je suggesties voor je persoonlijke leerroute binnen de leerlijn in de Academy.

Leerblokken Didactisch digitaal lesgeven

Een appel op een hoop boeken

Van start met didactisch digitaal lesgeven

Een effectieve digitale les ontwikkelen kan een hele klus zijn. Waar moet je beginnen, welke digitale tools kun je inzetten, hoe krijg je interactie met je klas en minstens zo belangrijk; hoe monitor je het leerproces? In dit leerblok krijg je een aantal tips voor het ontwikkelen van een digitale les.

Man op compter opent de les

Didactisch digitaal: Opening en sluiting van de les

Openen en sluiten van de les is eenvoudig in het klaslokaal maar op welke doe je dat online. We leggen uit hoe een goede lesopening en lessluiting kan plaatsvinden bij een online les.

Computer met een boek naast een stapel boeken

Didactisch digitaal: Instructie en verwerven van kennis

Een uitleg op welke manieren er bij een online les een effectieve instructie gegeven kan worden. Daarnaast wordt ook besproken op welke andere manieren leerlingen kennis kunnen verwerven tijdens een online les.

Verschillende methodes van aanbod laptops computers boeken tablets

Didactisch digitaal: Verwerking en werkvormen

In een online les zijn er veel verschillende mogelijkheden om leerlingen informatie te laten verwerken. In dit leerblok laten we een paar mogelijkheden zien. Daarnaast wordt er ook aangegeven waar op gelet moet worden bij het gebruik van verschillende werkvormen. Niet elke werkvorm is voor elke klas geschikt. Kies zorgvuldig en probeer verschillende werkvormen uit om te kijken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt.

Afgestudeerde leerkracht op de laptop

Didactisch digitaal: Feedback en toetsen

Dit leerblok gaat over het geven van feedback en het afnemen van toetsen in een online les. Deze onderdelen kun je op veel verschillende manieren vormgeven in een online les. De meest handige manieren worden hier verder uitgelegd.

Leerblokken Microsoft 365 Teams, Flipgrid en Forms

Een vrouw werkt alleen op haar laptop

Van start met Teams 2.0

Met Teams werk je effectief samen met collega’s of leerlingen. Alles watje nodig hebt, vind je hier op één plek. Zo hoef je niet meer te schakelen tussen verschillende programma’s. In dit leerblok leer je wat Teams is en hoe je er in de basis mee werkt.

3 leraren op de laptop maar werken samen

Met collega’s samenwerken in Teams

Team overleggen, werkgroepen of projecten. Er zijn veel momenten datje samenwerkt met collega’s. Hoe zorg je dat deze samenwerking ook online vlot verloopt? In dit leerblok leer je hoe je Teams hierbij inzet.

Vrouw geeft les op de laptop voor 6 studenten

Teams in de klas 2.0

Stel je voor: leerstof, huiswerk, toetsen, communicatie en aantekeningen van leerlingen … alles staat allemaal overzichtelijk bij elkaar op één plek. Met Teams kun je dit eenvoudig organiseren. Hoe je dat doet leer je in dit leerblok.

2 leraren werken samen terwijl ze online lesgeven

Samenwerken met Teams in de klas

Een les in een hybride situatie, samenwerken in je lessen of zelf een online les. Er zijn vele wijzen waarop je samen kunt werken of je studenten laat samenwerken in je les. In dit leerblok leer je op verschillende manieren samenwerken of je studenten samen laten werken binnen Teams.

Groep met mensen in online meeting

Teams beheren 2.0

De huidige omstandigheden zorgen ervoor dat we steeds meer leren en werken via de digitale weg. Om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen en iedereen op een laagdrempelige manier te kunnen ontmoeten is Microsoft Teams een goede oplossing. In dit leerblok leer je hoe je de instellingen zo kunt aanpassen om het meeste uit Teams te halen.

2 kinderen luisteren naar het aanbod van hun leerkracht op het scherm

Flipgrid – geef elke leerling een stem

In dit leerblok leer je alles over Flipgrid. Flipgrid is een app die gebruikt wordt om door middel van video’s opdrachten te sturen aan leerlingen. Daarnaast kunnen leerlingen met Flipgrid ook opdrachten inleveren.

Laptop met een document open

Toetsen maken met Forms

Wil je niet langer onleesbare handschriften van leerlingen ontcijferen? Wil je nooit meer uren bezig zijn met het nakijken van meerkeuzevragen? Dan is digitaal toetsen de oplossing voor jou! In dit leerblok leer je hoe je makkelijk een digitale toets maakt in Forms van Microsoft 365.

Kind werkt in het klaslokaal

Differentiëren met Forms

De ene leerling is sneller dan de ander. Een ander heeft weer meer begeleiding nodig. Differentiëren is dan handig. Maar waar haal je de tijd vandaan om dit te organiseren? In dit leerblok leer je hoe je makkelijk en snel differentiëert met Microsoft 365 Forms

Wanneer je nog geen account hebt in de Edutrainers Academy, kan je kosteloos een account aanmaken op https://academy.edutrainers.com. Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op via de chat, social media, telefoon of e-mail.

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor OP en OOP.
Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.