Laura Walter-Goudsmit (33): “Eerst focus op Nederland, maar ik heb zeker internationale ambities”.

Edutrainers heeft een nieuwe directeur. De 33-jarige Laura Walter-Goudsmit heeft grote ambities met het e-learning bedrijf voor onderwijsprofessionals. “Ik ben er trots op als vrouw en jonge ondernemer aan het roer van een softwarebedrijf te staan,” zegt Laura.

Na bijna tien jaar ervaring in onderwijs en ICT neemt Laura het roer bij Edutrainers over. “Ik heb hart en passie voor het onderwijs,” vertelt de kersverse directeur. “Als moeder en mens streef ik naar beter onderwijs door de inzet van technologie. Zodat mijn kinderen – maar ook alle andere kinderen – de vaardigheden ontwikkelen waardoor ze optimaal kunnen functioneren in de maatschappij van morgen.”

Laura’s leven vóór Edutrainers

Geboren in Frankrijk uit Nederlandstalige ouders brengt Laura haar eerste achttien jaar in een dorpje in de Poitou door. Laura: “Ik ben meertalig opgevoed op het Franse platteland. Ik spreek vloeiend Nederlands, Frans, Engels en Spaans.”

Na het volgen van traditioneel klassikaal onderwijs in Frankrijk werkt ze een jaar als au pair in New York. Ook rondt Laura een studie International Business (BA) in Monterrey (Mexico) af. “Deels vanwege een business opportunity en deels vanwege de liefde heb ik me in 2008 in Nederland gevestigd.”

Sindsdien is Laura actief in de onderwijs- en ICT-markt. In diverse bedrijven begeleidt en faciliteert ze de implementatie en adoptie van technologieën bij tal van onderwijsinstellingen, van primair onderwijs tot mbo.

Naast haar rol als directeur zet Laura zich als gastdocent in voor Geef IT Door en is ze een actieve deelnemer aan de commissie onderwijs en ICT van NL digitaal.

De toekomst van Edutrainers

Als directeur neemt Laura Walter-Goudsmit het stokje over van Hans Wendel, die zich gaat focussen op zijn directeursfunctie bij uitgeverij Tumult. Tot nu toe was Edutrainers een onderdeel van Tumult, maar vanaf januari 2020 is Edutrainers een zelfstandige entiteit.

Als nieuwe directeur heeft Laura stevige ambities. “Als we kijken naar de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, waarvan nummer 4 over onderwijs gaat, dan is er nog veel werk te verzetten. Als Edutrainers kunnen wij meehelpen die doelen te verwezenlijken. Mijn toekomstvisie is dan ook dat we een internationale speler worden. Daarbij zal mijn talenkennis ongetwijfeld van pas komen.” Eerst wil Laura zich echter volledig focussen op het Nederlandse onderwijs.

Over Edutrainers

Met de korte en praktisch leerblokken in Edutrainers Academy wordt lesgevend personeel bijgespijkerd op het gebied van digitale vaardigheden. De onderwerpen sluiten aan bij de behoeftes die ontstaan in de dagelijkse lespraktijk. Want met de e-learning van Edutrainers kunnen leraren hun persoonlijke leerroute volgen, volgens de laatste Europese standaarden op het gebied van digitale competenties en altijd up-to-date.

Edutrainers is Microsoft Education Global Training Partner en werkt nauw samen met Google. Het doel van deze samenwerkingen is een toekomst waarin elk kind wordt voorbereid op de maatschappij van morgen.

Ook met MijnOnderwijsportaal heeft Edutrainers een partnership. Edutrainers heeft de visie dat samenwerking voor en door het onderwijs de enige manier is om de onderwijsmarkt te kunnen ondersteunen.

Op 5 februari vertellen Edutrainers en MijnOnderwijsportaal op de IPON over hun succesfactor ‘Voor en door het onderwijs’.

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?