Leerling presenteert ideale schoolplein in Minecraft aan wethouder Haarlemmermeer

De 11-jarige Oumama Oulad Omar heeft een ontwerp gepresenteerd in Minecraft voor het ideale schoolplein van de Rietveldschool in Badhoevedorp. De primeur voor de gemeente Haarlemmermeer was voor wethouder Marjolein Steffens van de Water tijdens de eerste steenlegging van de nieuwbouw. De ideeën van de kinderen worden verwerkt in het definitieve ontwerp van het toekomstig schoolplein. 

mensen met puzzelstukken

De kinderen van groep 7 en 8 van de Rietveldschool hebben hun ideale schoolplein ontworpen in Minecraft tijdens de Zomerschool. In dit initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer hebben leerlingen extra lessen gekregen vanwege lesuurachterstanden als gevolg van de coronapandemie. 

De 11-jarige Oumama Oulad Omar mocht het ontwerp presenteren namens alle 35 kinderen, nadat de eerste steen was gelegd voor de nieuwbouw van de Rietveldschool. Na de presentatie hoorden de kinderen dat hun ontwerp deels wordt meegenomen in het definitieve ontwerp van het toekomstige schoolplein. Zij waren erg blij met dit mooie compliment. 

Spelenderwijs leren en digitale geletterdheid 

De lessen Minecraft in de eerste Zomerschool zijn georganiseerd onder leiding van certified trainer Rein Kroon van Edutrainers. Het bedrijf werkt aan digitale geletterdheid in het onderwijs en heeft de kinderen tijdens de lessen spelenderwijs betrokken bij ontwikkelingen in de gemeente Haarlemmermeer. Zij hebben gewerkt aan een project dat echt bestaat en dat dicht staat bij hun belevingswereld, weet CEO Laura Walter-Goudsmit van Edutrainers. “Werken in Minecraft bevordert niet alleen de digitale vaardigheden van kinderen maar ook goed burgerschap. Met het oog op de invoering van digitale geletterdheid in het curriculum, naar verwachting in 2024, is het mooi dat de gemeente Haarlemmermeer investeert in de ontwikkeling van de digitale vaardigheden van kinderen”, aldus Walter-Goudsmit. 

Presentatie 

Bij de presentatie van het nieuwe schoolplein in Minecraft waren aanwezig: 

Marjolein Steffens van de Water (wethouder Haarlemmermeer), Myrke van der Meer (projectmanager gemeente Haarlemmermeer), Laura Walter-Goudsmit (CEO Edutrainers), Julia Weytingh (directeur Rietveldschool), Robert van der Hoef (Microsoft) en Rein Kroon (Minecraft certified trainer Edutrainers). 

 

Artikel HC Nieuws – 28 september
https://www.hcnieuws.nl/lokaal/overig/756172/kinderen-ontwerpen-schoolplein-via-minecraft-niet-alles-kan-

Deze blog is een vervolg op de blog over de zomerschool:

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor
OP en OOP.

Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.