Microsoft is veel meer dan een succesverhaal op zakelijk gebied. Het bedrijf onder leiding van Satya Nadella neemt ook graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onderwijs is een belangrijke pijler van Microsoft.

In amper vijftien jaar is er een wereld ontstaan waarin we overal en op elk moment met elkaar verbonden kunnen zijn. Door de digitale wereld zijn we in staat om zelfstandig overal te zoeken, vinden en leren. Ook bedrijven verwachten vandaag de dag die zelfstandigheid en zelfredzaamheid van hun werknemers. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen om leerlingen hierin te stimuleren.

Omdat er op de werkvloer steeds meer wordt gevraagd naar een goede beheersing van alle digitale vaardigheden, is het van groot belang de leerlingen van vandaag goed voor te bereiden op de banen van morgen. En niet alleen leerlingen staan voor de uitdaging hieraan te voldoen. Ook leraren moeten aan de slag. Een nieuwsgierig karakter is het begin. Experimenteer dus vooral met alle digitale tools die jij voorhanden hebt. Want van proberen kun je leren.

Microsoft Educatie-transformatiestructuur

Microsoft heeft veel onderzoek gedaan naar de verbetering van onderwijs door behulp van de inzet van technologie. Dit resulteerde in een holistische visie op educatie in ons digitale tijdperk. Deze denkbeelden zijn uitgewerkt onder de naam Microsoft Educatie-transformatiestructuur (ETF). Leiders in het onderwijs gebruiken de ETF als hulpmiddel bij het plannen van hun totale onderwijsstrategieën in samenwerking met Microsoft. Het framework ondersteunt scholen en universiteiten bij het effectiever transformeren van hun onderwijspraktijk.

Microsoft Innovative Educator

Educatie is dus één van de belangrijkste pijlers geworden van Microsoft. Steeds meer onderwijselementen kun je terugvinden in de tools die deze tech-reus ontwikkelt. Ook zijn er aldoor meer Microsoft Innovative Educator-Experts (MIEE) om docenten en leerlingen te stimuleren zich te ontplooien op digitaal gebied. Het MIE-Expert programma is speciaal gemaakt voor zeer digitaal vaardige leraren. Deze experts spelen een key rol en weten hoe ze de nieuwe technologie het beste kunnen integreren in de dagelijkse lespraktijk. Als MIE-expert dien je je vooraf aan te melden bij Microsoft. Ben je hier benieuwd naar? Edutrainers helpt je graag met de eerste stappen op weg naar MIEE.

Al een half miljoen leraren ging wereldwijd aan de slag met de technologie die gefaciliteerd is vanuit de EFT. Dit lesgevend personeel is onder meer werkzaam op scholen in Nederland en België. Voor kennisdeling heeft Microsoft naast het MIE-Expert programma onder andere het Showcase schoolprogramma. Via deze programma’s kunnen scholen en docenten in kleinere gemeenschappen kennis met elkaar uitwisselen, zowel online als offline.

Onze samenwerking met Microsoft

Edutrainers werkt intensief samen met de MIE-experts. Met behulp van hun expertise creëren wij de inhoud van onze e-learnings. Daarnaast helpen zij ons om de link te behouden met de dagelijkse lespraktijk. Op die manier zijn en blijven onze learnings  up-to-date en sluiten ze altijd goed aan op de dagelijkse lespraktijk.

In onze nieuwe whitepaper geven wij concrete tips hoe je als school(bestuur) met de ETF kan omgaan, met name de belangrijke pijler ‘Modern lesgeven en leren’. Benieuwd geworden? Download ‘Modern lesgeven en leren – Een visie op de toekomst van het onderwijs’.

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?