De overheid heeft de roep uit het onderwijsveld serieus genomen en de scholen gesloten. Nu staan veel leraren voor de uitdaging lessen op afstand aan te bieden. Daarom zijn – nu meer dan ooit – jouw digitale vaardigheden van essentieel belang om dit op een goede manier te verwezenlijken. Maar hoe vergroot je jouw ICT-bekwaamheid?

In heel Nederland zijn leraren druk bezig uit te zoeken hoe ze invulling kunnen geven aan het digitale onderwijs. En dat is even omschakelen… Het is een uitzonderlijke situatie waarin je je als leraar nu bevindt; dat begrijpen wij bij Edutrainers maar al te goed. Jullie staan er echter niet alleen voor!

Solidair, ook nu

Toen leraren enkele maanden geleden de straat op gingen voor meer loon en vermindering van de werkdruk, waren wij solidair. Bij Edutrainers begrijpen we dat wij helemaal niet zouden kunnen bestaan zonder al die slimme en enthousiaste mensen die elke dag met hart en ziel voor de klas staan. Ook nu de coronacrisis lesgevend personeel voor een nieuwe uitdaging stelt, kunnen wij niet aan de zijlijn blijven staan. Daarom hebben we besloten om jullie te helpen! Hoe? Dat leggen wij je graag uit.

Wij bieden al heel wat jaren E-learning aan. Hiermee willen wij lesgevend personeel ondersteunen met hun digitale geletterdheid. Vanaf nu bieden we scholen en scholengroepen de mogelijkheid om korte E-learning leerblokken kosteloos te volgen. Dit zodat leraren snel hun digitale vaardigheden kunnen vergroten op het gebied van Microsoft Teams. Met de leerblokken kun je al in vijftien tot dertig minuten nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Deze vaardigheden kan je direct in de praktijk brengen tijdens het lesgeven op afstand.

Hier volgt een greep uit de leerblokken die kosteloos beschikbaar zijn in onze academy:

Microsoft

Office 365: Van start met teams – Met Teams werk je effectief samen met collega’s en leerlingen. Alles wat je nodig hebt, vind je hier op één plek. Denk aan bestanden, je agenda en communicatie. Zo hoef je niet meer te schakelen tussen verschillende programma’s.

Office 365: Teams met Collega’s – Teamoverleggen, werkgroepen of onderwijsprojecten. Er zijn veel momenten dat je samenwerkt met collega’s. Hoe zorg je dat deze samenwerking ook online vlot verloopt?

Office 365: Teams in de klas – Stel je voor: alles wat je behandelt in de les, alle huiswerkopdrachten die je opgeeft, alle toetsen die leerlingen maken, alle communicatie en alle aantekeningen van leerlingen staan allemaal overzichtelijk bij elkaar op één plek. Zou dat niet ideaal zijn? Met Teams kun je dit eenvoudig organiseren.

Office 365: Teams beheren – Wil je een team per klas of per vak? Mogen leraren nieuwe Teams aanmaken? De keuzes die je maakt bij het inrichten van Teams hebben een grote impact op hoe effectief collega’s en leerlingen kunnen samenwerken.

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?