AVG

Wat betekent de AVG voor scholen en hun personeel? Wat mag wel en wat mag niet als het gaat om privacy? Met deze praktijkgerichte leerblokken leer je daar alles over.
Binnen een uur is iedereen weer up-to-date en is aantoonbaar dat de professionals voldoen aan de AVG voorwaardes voor veilg leren en lesgeven in deze digitale wereld.

computer met identiteitskaart en slot

De basis

Sinds 2018 is er een nieuwe privacywet: de AVG. Scholen hebben hier veel mee te maken. Maar ken je ook de achtergronden van deze wet? En begrijp je welke rechten en plichten eruit voortkomen? Dat leer je in dit leerblok.

Start met leren
School met slot

Op school

De nieuwe AVG-wetgeving schrijft voor hoe organisaties met persoonsgegevens om moeten gaan. Daar heeft iedereen die op school werkt mee te maken. In dit leerblok leer je wat jouw verantwoordelijkheden zijn.

Start met leren
slot met 6 personen rond

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Je werkt als leraar dagelijks met privacygevoelige informatie. Of je er nou over praat, cijferlijsten of foto’s bewaart of deze met anderen deelt… je moet altijd zorgvuldig met deze gegevens omgaan. Hoe doe je dat? Daarover gaat dit leerblok.

Start met leren
smartphone met video en een slot icoontje

Apps en tools in de klas

Apps, tools, social media … je gebruikt ze in overvloed in je onderwijs. Deze online programma’s verzamelen persoonsgegevens van jou en je leerlingen. In dit leerblok leer je hoe je daar veilig mee omgaat.

Start met leren

Illustraties door Macrovector / Freepik

JE VAARDIGHEDEN ONDER
DE LOEP NEMEN?

Dat kan met de digitale vaardighedenscan voor leraren.
Ontdek in een paar minuten hoe je jouw onderwijscompetenties
kunt ontwikkelen én de route van jouw ideale leerpad.

START MET DE GRATIS SCAN
boeken computer tablet en vergrootglas