sabine edery

Vandaag delen we een bijzondere aflevering van de Teacher Tech Heroes ter afsluiting van seizoen 4. Deze keer is Laura namelijk de gast, de kracht achter Edutrainers en de podcast. Normaal gesproken is Laura de host, maar vandaag draait Eric Redegeld de rollen om en stelt haar vragen over haar achtergrond, passie en visie op digitalisering van het onderwijs.

Laura heeft een internationale achtergrond. Ze heeft een Nederlands-Amerikaanse vader, een Belgische moeder, en ze is geboren in Frankrijk. Ze groeide ook op in Frankrijk, waar haar passie voor onderwijs begon dankzij haar inspirerende lerares, Madame Bordier. Hoewel Laura uiteindelijk niet voor de klas ging staan, heeft ze altijd een sterke band gehad met onderwijs en kinderen. Ze werkte onder andere als tenniscoach en zwemjuf in haar jeugd (wat ze nog elk weekend doet bij de Reddingsbrigade) en is au pair geweest in Amerika.

Een cruciaal moment in haar carrière kwam toen ze werkte in de verzekeringswereld en besefte dat ze iets maatschappelijks wilde doen. Haar vader moedigde haar aan om na te denken over haar toekomst in relatie met het onderwijs. Kort daarna werd ze benaderd door Dell voor een functie in het onderwijs en technologie, wat haar carrière een nieuwe richting gaf. Na 10 jaar ervaring in onderwijs en technologie werd ze in 2020 directeur bij Edutrainers waar ze zich bezighoudt met de digitalisering van het onderwijs en de ontwikkeling van digitale vaardigheden bij leraren en leerlingen.

Eén van de projecten waar Laura bijzonder trots op is, is het digitaliseringsproject op Curaçao. Dit project, gesteund door het Ministerie van Onderwijs van Curaçao, richt zich op het verbeteren van digitale vaardigheden van leraren. Met 8 schoolbesturen en meer dan 2.000 leraren biedt dit project E-learning en advies op het gebied van ICT-beleid.

Laura ziet AI als een gamechanger in het onderwijs. Hoewel het een uitdaging is om bij te blijven met de snelle technologische ontwikkelingen, ziet ze ook kansen. AI zet het huidige onderwijsontwerp flink onder druk en biedt mogelijke verbetering aan om leraren te ondersteunen bij taken zoals het maken van lesmateriaal. Ze benadrukt echter dat er ook aandacht moet zijn voor ethische kwesties, privacy en veiligheid.

Laura heeft grote plannen voor Edutrainers. Ze wil de activiteiten van het bedrijf internationaal uitbreiden en de digitale kloof verkleinen. Ze streeft ernaar om zowel kinderen als volwassenen de digitale vaardigheden bij te brengen die nodig zijn in de moderne wereld. Daarnaast hoopt ze dat haar lobbywerk resulteert in meer begrip en actie vanuit de overheid rondom doordachte en toekomstbestendige digitalisering van het onderwijs.

Laura’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe passie, doorzettingsvermogen en samenwerking kunnen leiden tot succes en innovatie in het onderwijs.