sabine edery

Na een kleine pauze door de meivakantie delen we vandaag weer een mooie aflevering van de Teacher Tech Heroes podcast.

In deze aflevering spreekt Laura met Sabine Edery, leerkracht en eigenaar van Bien4Kids (www.bien4kids.nl) dat onderwijs op maat biedt. Sabine deelt haar persoonlijke reis van ergotherapeut naar onderwijsprofessional en hoe een verhuizing en huwelijk haar de kans gaven om haar ware passie te volgen: het onderwijs.

Sabine legt uit hoe ze zoveel mogelijk leerlingen probeert te voorzien van passend onderwijs door middel van individuele begeleiding en coaching voor onderwijsteams. Zij benadrukt de waarde van een persoonlijke benadering en het belang van ondersteuning op maat. Bien4Kids biedt ook gespecialiseerde programma’s zoals NT2-klassen voor kinderen die Nederlands als tweede taal leren, plusklassen voor hoogbegaafde leerlingen, en een uniek project genaamd ‘Groep 9’ voor basisschoolleerlingen die toe zijn aan meer uitdaging.

De podcast belicht de uitdagingen van het huidige onderwijssysteem en de druk die leraren ervaren door een gebrek aan middelen en strikte regelgeving. Sabine pleit voor een flexibeler onderwijssysteem dat ruimte biedt voor innovatie en aanpassing aan de behoeften van elk kind. De aflevering eindigt met een discussie over het belang van het erkennen van verschillende leertypes en capaciteiten, en het vermogen van leerkrachten om deze te ondersteunen en ontwikkelen, in plaats van strikt te focussen op cijfers en toetsresultaten.

Een aflevering met minder tech, maar toch zeker weer een prachtige aflevering over onderwijs!