hans de zeeuw

Welkom bij een inspirerende nieuwe aflevering van de Teacher Tech Heroes podcast waar we duiken in de wereld van leraren, onderwijsinnovatie en technologie.

In deze aflevering van seizoen 4 verwelkomen we de lente en een nieuwe gast, Hans de Zeeuw, een pionier in het leuk en toegankelijk maken van rekenen voor iedereen!

Hans is docent op Het Vonk (MBO in Den Helder) en ontwikkelaar van rekengames! Hans is onlangs 60 jaar geworden en na een carrière bij de Koninklijke Marine en daarna als eigenaar van een supermarkt leidde zijn pad hem naar het onderwijs. Misschien kennen jullie Hans al wel? Hij was namelijk deelnemer aan één van de afleveringen van Dragon’s Den voor zijn rekenspellen.

Geïnspireerd door bijlessen in rekenen en de behoefte aan praktisch en boeiend onderwijsmateriaal, begon Hans met het ontwikkelen van rekengames. Zijn spellen, gebaseerd op de kerndoelen van het curriculum, zijn bedoeld om rekenen begrijpelijk en aantrekkelijk te maken voor studenten. Na succesvolle implementatie van zijn games in zijn eigen lessen, breidde Hans zijn ideeën uit naar digitale platforms en verscheidenheid in onderwerpen, waaronder wiskunde voor verschillende onderwijsniveaus. Ondertussen heeft Hans meer dan 250 rekengames gemaakt die toegankelijk zijn voor iedereen. Zijn doel is om rekenonderwijs betaalbaar en boeiend maken. Het project is non-profit met als doel alle kinderen, ongeacht achtergrond, te ondersteunen in hun rekenvaardigheden.

Hans combineert zijn liefde voor het onderwijs met zijn ervaring en zijn bijzondere achtergrond. Hans streeft ernaar om onderwijs te transformeren en nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen op www.rekenduo.nl om zijn eigen onderwijs te verrijken met gamification.

Een prachtige aflevering met wederom een unieke leraar, kijk of luister snel.