anne schouten

De nieuwste aflevering van de Teacher Tech Heroes is live! In deze podcastaflevering is Anne Schouten te gast. Anne heeft jaren voor de klas gestaan en zet nu haar talenten in om online rekenlessen aan te bieden.

Anne deelt haar reis in het onderwijs, van haar begin als lerares tot het opzetten van haar eigen remedial teaching praktijk. Ze bespreekt haar motivaties, waaronder het streven om meer kinderen te kunnen helpen, vooral diegenen die geen toegang hebben tot dure bijlessen. Anne benadrukt het belang van individuele aandacht en flexibiliteit in het leerproces van kinderen, iets wat ze heeft meegenomen in haar online lessen. Ze vertelt over haar inspiratie om video’s te maken als aanvullend leermiddel en hoe ze deze heeft ontwikkeld met een focus op begrijpelijke instructies en herhaalbaarheid.

Tijdens het gesprek deelt Anne ook haar gedachten over het lerarentekort en de noodzaak om het onderwijs toegankelijker te maken voor alle kinderen. Ze legt uit hoe ze haar online lessen niet alleen beschouwt als bijlessen, maar eerder als een verlengstuk van het onderwijs, een hulpmiddel voor zowel leerkrachten als ouders. Anne geeft een waardevolle gouden tip aan leerkrachten: gebruik een combinatie van opfrissers en video’s in de les om het leren leuk en effectief te maken, waarbij ze benadrukt dat deze benadering flexibel en inclusief is voor alle leerlingen.

Het gesprek illustreert Anne’s passie voor het onderwijs en haar voortdurend streven naar verbetering en innovatie. Haar verhaal biedt inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden binnen het onderwijslandschap en inspireert tot een breder gesprek over het belang van differentiatie en toegankelijkheid in het leerproces van kinderen.

Wil je meer weten over Anne en haar lessen? https://www.youtube.com/channel/UCDhvmlTz5DsJt6D2vAuH4IA