Erdinc Sacan

In aflevering #46 van de podcast Teacher Tech Heroes ging Laura in gesprek met Erdinç Saçan. Erdinç is docent, senior lecturer bij Fontys ICT in Eindhoven en Tilburg. Erdinç werkt op een ICT-opleiding met ongeveer 4.500 studenten en 400 collega’s, waarvan een grote groep internationale studenten. Het gesprek gaat over onderwijsvernieuwing en de uitdagingen van het bijhouden van technologische ontwikkelingen. Erdinç leert studenten programmeren en na te denken over de impact van technologie in het bedrijfsleven, zoals automatisering en design.

Fontys ICT betrekt bedrijven actief bij het curriculum en heeft veel partners in education. Erdinç benadrukt het belang van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om studenten goed voor te bereiden op de snel veranderende technologische wereld.

We hebben gesproken over de noodzaak om studenten te leren hoe ze moeten leren, met de focus op learning by doing en het maken van fouten in een veilige omgeving. Erdinç benadrukt ook het belang van leraren die flexibel zijn, experimenteren en blijven leren om studenten effectief te begeleiden. Hoe kunnen we studenten optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt? Hoe geef je les over ICT in een wereld waar technologie constant verandert? Snelheid van technologie vs. snelheid van onderwijs? Wat doen we met A.I., Chat GPT… Dit hoor je allemaal in deze podcast.

Uiteraard sluiten we af met de gouden tip en dit keer schreven we hem uit. De gouden tip van Erdinç voor het onderwijs: “Als je iets hoort of leest over een bepaalde tool, speel ermee, experimenteer ermee. Als je niet weet hoe het werkt, vraag het aan iemand die het wel weet.” Deze tip is gericht op het actief verkennen en begrijpen van nieuwe tools, inclusief A.I. om het onderwijs te verbeteren. Kijk of luister snel!