Ahmet Chakioglou

Ahmet Chakioglou is sinds februari 2023 teamleider onderwijs op de Montessori Mavo in Rotterdam (Stichting LMC). Ahmet is al 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Vroeg ingestapt in het onderwijs, geboren in een onderwijsfamilie. Ahmet heeft eerst de richting van Informatica gevolgd, maar uiteindelijk heeft zijn kritische blik en zijn wil voor verandering van het onderwijs er toch voor gezorgd dat hij voor de klas ging staan.

“Niet lullen maar poetsen, als je wat te klagen hebt, dan moet je er wat aan doen.” Na een bezoek aan de lerarenopleiding wist hij het zeker, hij ging het onderwijs in. Ahmet heeft in verschillende sectoren in het onderwijs gewerkt. Hij neemt ons mee in zijn loopbaan van docent op het MBO, naar het VO, daarna in het HBO bij de lerarenopleiding om uiteindelijk vorig jaar terug te gaan naar het VO. Ahmet is altijd op zoek om zich te verbeteren, maar vooral om echt het onderwijs beter, sterker en mooier te maken. Een enorme wil om een verschil te maken!

We bespreken thought leadership en de rol en uitdagingen van leiders in het onderwijs, autonomie en eigenaarschap van leraren, welzijn van studenten en leerlingen tijdens en na corona. Zonder relatie, geen contact, geen prestatie. Zijn functie als teamleider onderwijs op de Montessori Mavo is een bijzondere functie, Ahmet werkt samen met de mentoren (coaches) om per jaarlaag de thema’s te bepalen hoe ze centrale vraagstukken integreren in de vaklessen. Een aanpak die niet standaard is, Ahmet neemt ons mee hoe hij deze aanpak met zijn team vorm geeft in een klassikaal onderwijssysteem. Ze durven anders te zijn en anders te doen… een mooi voorbeeld hoe je los komt van de methodes, minder toetst, leraren faciliteert met meer ontwikkeltijd. Inspirerend… kijk of luister snel…