Als leraar is het – zeker nu de coronamaatregelen verlengd zijn tot 28 april – van groot belang je digitale vaardigheden te vergroten. Want de digitalisering van het onderwijs verloopt door het coronavirus extra snel. Maar hoe geef je als docent de juiste invulling aan dit digitale onderwijs? Wij helpen je graag!

Wow, wat zijn we trots op de leraren en schoolleiders in Nederland! Inspirerend is het enthousiasme van scholen om een succes van leren op afstand te maken. “Niemand klaagt,” vertelde schooldirecteur Roswitha Goldsmid onlangs in NRC. “Er hangt een heel bijzondere sfeer: we gáán voor onze leerlingen.”

Uiteraard lopen scholen nog wel tegen uitdagingen aan. Soms kost het uitdokteren van alle digitale mogelijkheden en middelen leraren bijvoorbeeld meer tijd dan ze hadden verwacht. Hier kan Edutrainers een rol spelen.

Kosteloze leerblokken

Wij begrijpen dat lesgevend personeel zo snel mogelijk de juiste vaardigheden – om zo goed mogelijk op afstand les te geven – onder de knie wil hebben. Ook is het in deze tijd belangrijk om een verdiepingsslag te maken op didactisch niveau. Hoe geef je als leraar optimaal les met behulp van technologie? Daarom stellen wij vanaf nu een hele serie van onze leerblokken kosteloos beschikbaar. Of je nu met Microsoft of Google werkt, er zal iets van je gading tussen zitten.

Hier volgt een greep uit de selectie die beschikbaar is in onze academy.

  1. Scan Office 365 / Workspace : digitale vaardigheden voor leraren – Met deze scan meet je hoe vaardig je op dit moment bent in het werken met Office 365 of Workspace. Aan de hand van de leerlijn Digitale vaardigheden voor leraren stellen we je 23 vragen. Elk domein omvat een aantal competenties en over elke competentie stellen we een vraag. Deze scan kost je maar vijf minuten van je tijd. Hierna krijg je suggesties voor jouw eigen leerroute!
  2. Office 365: Teams in de klas – Zou het niet geweldig zijn wanneer alles wat je behandelt in de les, alle huiswerkopdrachten die je opgeeft, alle toetsen die leerlingen maken, alle communicatie én alle aantekeningen van leerlingen allemaal overzichtelijk bij elkaar op één plek staan? In dertig minuten weet je onder andere hoe je in Teams communiceert met leerlingen én kun je de functie Opdrachten gebruiken.
  3. Workspace: breid je klaslokaal uit met Classroom – Ben jij regelmatig het overzicht kwijt van het werk dat leerlingen hebben ingeleverd? Of loopt je mailbox vol met meldingen van leerlingen die hun werk delen? Dit kan veel makkelijker. In Google Classroom organiseer je namelijk alles op één plek. Het is eigenlijk een digitale uitbreiding van je klaslokaal. In twintig minuten weet je wat Google Classroom allemaal kan toevoegen aan jouw lessen.

Door deze E-learnings kosteloos aan te bieden hopen wij jou te ontzorgen in deze moeilijke tijd. Wil je gelijk je digitale vaardigheden een boost geven? Neem een kijkje in onze catalogus om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die wij bieden.

Mocht je hulp nodig hebben om de leerblokken te koppelen aan je digitale omgeving, of heb je andere vragen, geef het aan ons door! Wij denken graag met je mee.

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?