Professionalisering voor duurzaam beter onderwijs

Professionalisering voor duurzaam beter onderwijs2024-03-26T11:42:27+02:00

Ondersteun de interventies van het NPO met passende e-learning

De kwaliteit van de leerkracht is de belangrijkste factor in het onderwijsproces van de leerling. Dat maakt dat het verbeteren van de kwaliteit en professionaliteit van leerkrachten een van de meest effectieve interventies is. In deze handreiking hebben we alle interventies van de NPO Menukaart in een overzichtelijk schema gezet. En we laten je zien hoe je professionalisering op school organiseert en ondersteunt met e-learning voor duurzaam beter onderwijs.

Wat opvalt in de Menukaart is dat het succes van veel interventies afhangt van de kwaliteit van de leerkracht en dan met name de kwaliteit van de afstemming op de specifieke behoeften van de leerling. Leraren verschillen en zij zullen zich naar eigen inzicht willen scholen in bijvoorbeeld pedagogische, didactische of digitale didactische-vaardigheden.

Dat neemt niet weg dat je de gekozen interventies kunt koppelen aan teamscholing. Studies tonen aan dat leerkrachten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen als collega’s hun lessen observeren en daar feedback op geven gedurende een langere periode. Dit is extra effectief als de collega’s samen werken aan de ontwikkeling van specifieke vaardigheden. Ondersteuning met een ruim cursusaanbod in een eigen en altijd toegankelijke online academie kan het effect versterken. In de handreiking zie je in één oogopslag welke van onze e-learningcursussen aansluiten bij de interventies van de NPO Menukaart.

Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door E-learning Wizard, samen werken aan nog beter onderwijs

Download de whitepaper
Wil je ook nieuwsbrieven ontvangen?

Door dit formulier in te sturen, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens volgens ons privacybeleid.

edutrainers logo
edutrainers logo

MEER TE WETEN KOMEN OVER MODERN LESGEVEN?

Kerndoelen Digitale Geletterdheid

Veel scholen zijn in de afgelopen jaren bezig geweest met digitale geletterdheid, maar door het ontbreken van kerndoelen was er geen duidelijke opdracht voor het onderwijs, en daarmee ook veel onduidelijkheid over wat het leergebied digitale geletterdheid inhoudt. De conceptkerndoelen zijn bedoeld om handen en voeten te geven aan het leergebied digitale geletterdheid en om duidelijkheid te geven aan wat leerlingen hiervoor moeten leren.

Upgrade Website Edutrainers

De afgelopen maanden heeft ons team hard gewerkt aan een flinke upgrade van de Edutrainers website. Naast een modernere look & feel hebben we onze leerblokken en leerlijnen compleet gereviseerd volgens de laatste technologische updates en ontwikkelingen.

AI in het onderwijs

We leven in een tijdperk waar technologische ontwikkelingen ons dagelijks verrassen, verbazen en dwingen tot aanpassing. In deze versnelde digitaliserende en dynamische wereld wordt technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en raakt ook het onderwijs.

Nog geen account?

Probeer de E-learning

in de Edutrainers Academy

en ontdek de kracht van het leren met onze gratis demo

Ga naar de bovenkant