Ondersteun de interventies van het NPO met passende e-learning

De kwaliteit van de leerkracht is de belangrijkste factor in het onderwijsproces van de leerling. Dat maakt dat het verbeteren van de kwaliteit en professionaliteit van leerkrachten een van de meest effectieve interventies is. In deze handreiking hebben we alle interventies van de NPO Menukaart in een overzichtelijk schema gezet. En we laten je zien hoe je professionalisering op school organiseert en ondersteunt met e-learning voor duurzaam beter onderwijs.

Wat opvalt in de Menukaart is dat het succes van veel interventies afhangt van de kwaliteit van de leerkracht en dan met name de kwaliteit van de afstemming op de specifieke behoeften van de leerling. Leraren verschillen en zij zullen zich naar eigen inzicht willen scholen in bijvoorbeeld pedagogische, didactische of digitale didactische-vaardigheden.

Dat neemt niet weg dat je de gekozen interventies kunt koppelen aan teamscholing. Studies tonen aan dat leerkrachten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen als collega’s hun lessen observeren en daar feedback op geven gedurende een langere periode. Dit is extra effectief als de collega’s samen werken aan de ontwikkeling van specifieke vaardigheden. Ondersteuning met een ruim cursusaanbod in een eigen en altijd toegankelijke online academie kan het effect versterken. In de handreiking zie je in één oogopslag welke van onze e-learningcursussen aansluiten bij de interventies van de NPO Menukaart.

Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door E-learning Wizard, samen werken aan nog beter onderwijs

Download de whitepaper
Wil je ook nieuwsbrieven ontvangen?

Door dit formulier in te sturen, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens volgens ons privacybeleid.

 

edutrainers logo
edutrainers logo