Samen werken aan nog beter digitaal onderwijs voor elk kind!

In samenwerking met Future NL en TMI bieden we op woensdag 6 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur de webinar ‘AI in jouw klaslokaal’ aan.

  • Hoe kan je als leraar de didactiek van AI omarmen?
  • Hoe kan je AI toepassen in jouw lessen met jouw leerlingen?
  • Welke werkvormen zijn makkelijk in te zetten?
  • Hoe kan je zelf een les maken met behulp van AI?

Laat je verbazen en informeren door de experts op het raakvlak van onderwijs en kunstmatige intelligentie.

Woensdag 6 maart 2024
16.00 uur – 17.00 uur

Doelgroep: Docenten VO, teamleiders VO, vakgroepleiders VO; uiteraard is iedereen welkom, maar de webinar richt zich voornamelijk op het voortgezet onderwijs.

robots

Programma

  • Introductie, inspiratie en verbazende toepassingen van AI – Tom Franse (TMI)

  • Wat is AI en wat verandert het aan de maatschappij? – Marieke van Osch

  • Praktische en direct toepasbare voorbeelden – Lars Knol (Onderwijs op Afstand – Edutrainers)

  • Q&A en praktische handreiking

Over de sprekers

 

Tom Franse is de in-house specialist van TMI op het gebied van AI, informatievaardigheid en projectmatig leren. Zijn fascinatie voor de samenleving van de toekomst is diepgeworteld en sinds het lezen van ‘Life 3.0’ van Max Tegmark heeft Tom een duidelijk beeld gekregen van de cruciale rol die AI daarin speelt. AI kan een utopie of dystopie veroorzaken, en onze wijsheid om ermee om te gaan maakt het verschil. In zijn rol bij TMI leidt hij projecten waarbij ze docenten en leerlingen de wijsheid en kunde bieden om met AI om te gaan. Zo hoopt hij samen met het team bij te dragen aan een goede ontwikkeling van het onderwijs.

 

Marieke van Osch is onderwijskundige en gespecialiseerd in digitalisering van onderwijs en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de mogelijkheden van AI. Want ook naast generatieve AI, om bijvoorbeeld lessen te maken, is er veel meer dat AI voor onderwijs al doet. Marieke zorgt voor bewustwording, benoemt de kansen en risico’s en schetst de mogelijkheden en onmogelijkheden.

 

Lars Knol is docent Informatica en Senior Adviseur Onderwijs IT & Organisatie bij het Vechtdal College. Naast zijn inzet binnen het onderwijs is hij medeoprichter van Onderwijs-Op-Afstand.nl waar hij samen met Dimitri van Dillen veel praktische werkvormen, tips en tricks deelt rondom Digitale Didactiek en AI en Didactiek. Lars is voor velen die Edutrainers kennen ook een vast gezicht van het team als expert trainer en contentmaker.

 

Deze Webinar wordt mogelijk gemaakt door FutureNL in samenwerking met TMI en Edutrainers.

Over de organisatoren

Future NL: Digitaal vaardig & Toekomstgericht onderwijs

Stichting FutureNL gelooft dat alle Nederlandse leerlingen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen door vanzelfsprekende interactie met technologie om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren. Stichting FutureNL draagt op een onafhankelijke manier bij aan technologie in het Nederlandse onderwijs.

Stichting FutureNL ziet een kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse leerlingen en de (toekomstige) vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden. Als kenniseconomie is het van cruciaal belang dat Nederlandse leerlingen digital skills ontwikkelen om de (toekomstige) wereld te kunnen begrijpen en maken.

Stichting FutureNL wil iedere leerling in het Nederlandse onderwijs laten kennismaken met technologie. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren aangeboden. Stichting FutureNL werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken.

TMI

TMI zet zich al jaren in om de jongeren goed, verantwoord, veilig en leuk wegwijs te maken in de wereld van digitale geletterdheid en media-educatie. Hun missie begon enkele jaren geleden toen ze zich realiseerden dat deze thema’s nog niet officieel waren opgenomen in het curriculum. Vanuit hun journalistieke achtergrond besloten ze daar verandering in te brengen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Om deze missie uit te voeren, besloten ze terug te gaan naar waar het allemaal begint: het onderwijs. Met veel enthousiasme hebben ze samen met de eerste scholen prachtige mediaworkshops ontwikkeld. En nu, jaren later, gaan ze nog steeds te werk met hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie. Iedereen aan de slag met digitale geletterdheid, zonder kopzorgen, dat is waar het bij TMI om draait.

Design & build completely custom layouts

Samen hebben we een boeiende sessie samengesteld om je te laten zien hoe je AI effectief kunt inzetten in jouw onderwijspraktijk.

Edutrainers en TMI zijn beiden lid van de vereniging van adviesbureaus voor onderwijs van Onderwijsontwikkeling Nederland. Kwaliteit en professionaliteit op het gebied van onderwijsadvies verdienen een keurmerk. Leden van Onderwijsontwikkeling Nederland voldoen dan ook aan strenge kwaliteitseisen, waarbij zij zich extern onder andere laten toetsen op ‘evidence based’ werken. Scholen die met één van de leden van Onderwijsontwikkeling Nederland samenwerken, krijgen hiermee meer zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening.

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor
OP en OOP.

Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.