Edutrainers behaalt als eerste onderwijsadviesbureau voor digitale geletterdheid en digitalisering van het onderwijs het keurmerk voor onderwijsadvies

man geeft keuringslintje aan logo edutrainers

Amsterdam, 28 juni 2024 – Edutrainers, een toonaangevende aanbieder van onderwijsadvies en -professionalisering op het gebied van digitale geletterdheid en digitalisering van het onderwijs, heeft met trots het keurmerk voor onderwijsadvies van Onderwijsontwikkeling Nederland (OON) behaald. Dit keurmerk erkent de hoge kwaliteit van de diensten die Edutrainers biedt aan onderwijsinstellingen in Nederland.

Waarom een keurmerk?

Edutrainers hecht veel waarde aan kwaliteitseisen, publieke waarden en leidende principes. Ondersteuning aan scholen, gefinancierd met publieke middelen, moet van aantoonbare kwaliteit en professionaliteit zijn. Hoewel er momenteel geen officieel keurmerk voor onderwijsadvies vanuit de overheid bestaat, ziet Edutrainers de toenemende discussie hierover als een positieve ontwikkeling. Daarom besloot Edutrainers zich aan te sluiten bij de branchevereniging van Onderwijsadviesbureaus. Eén van de eisen is het behalen van het onafhankelijke keurmerk voor onderwijsadvies van Onderwijsontwikkeling Nederland en hiermee een duidelijke standaard te stellen.

Proces voor kwaliteitscertificering

Het proces om het keurmerk te behalen is streng en gedetailleerd. Edutrainers heeft een uitgebreide audit doorlopen, uitgevoerd door EIK Certificering. Deze onafhankelijke en geaccrediteerde toetsingsorganisatie beoordeelde Edutrainers zeer positief op diverse criteria, waaronder context en beleid, organisatie en processen, dienstverlening, co-creatie en duurzaamheid, personeel, resultaten, innovatievermogen, evaluatie en verbetercultuur.

Daarnaast vond een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek plaats, uitgevoerd door CEDEO. Hieruit bleek dat 99,3% van alle bevraagde referenten zeer tevreden is over de E-learning en 97,7% zeer tevreden is over de aanpak en diensten van Edutrainers rondom onderwijsadvies.

Het laatste onderdeel van het proces is het ondertekenen en naleven van de Leidende Principes van de branchevereniging. Deze principes beschrijven de positie van private partijen die samenwerken met partijen in het publieke domein, bekostigd door publieke middelen. Ze omvatten maatschappelijke verantwoordelijkheid, samenwerking met partners en interne samenwerking.

Reactie van de bestuurder van
OnderwijsOntwikkeling Nederland

“Scholen verdienen het om te weten met wie zij in ze gaan en of adviesbureaus de juiste kwaliteit in huis hebben om samen met hen te werken aan duurzame onderwijsontwikkeling. Daarom vragen wij leden hun kwaliteit onafhankelijk te toetsen. Ook scholen die samenwerken met Edutrainers hebben nu deze extra garantie. Dat is goed en noodzakelijk”.

– Margreet de Vries, directeur-bestuurder Onderwijsontwikkeling Nederland

CEO van Edutrainers en OON

Reactie van de directeur Edutrainers

“De waardering vanuit onze klanten betekent zoveel voor ons! Met passie werken we samen met het onderwijs aan nog betere digitale vaardigheden en integratie van technologie in het onderwijs. We zijn enorm trots dat we als eerste onderwijsbureau, gespecialiseerd in digitale geletterdheid en digitalisering van het onderwijs, het keurmerk van Onderwijsontwikkeling Nederland hebben behaald. We hopen dat veel onderwijsbureaus dit voorbeeld zullen volgen.”

– Laura Walter-Goudsmit, directeur van Edutrainers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Safiera van Herk-Hoff – info@edutrainers.com

Je digitale vaardigheden
onder de loep nemen?

Probeer kosteloos onze digitale vaardigheden
scans voor OP en OOP.
Binnen enkele minuten verkrijg je inzicht in
jouw niveau en jouw persoonlijke leerroute.