Vergroot nu ook je ICT-bekwaamheid met een compleet pakket e-learnings

Utrecht – Op 5 februari maken E-learning Wizard en Edutrainers tijdens de IPON 2020 hun samenwerking bekend. Samen bieden zij scholen/besturen een compleet pakket e-learningcursussen voor nascholing. Leraren kunnen nu naast hun pedagogisch-didactische vaardigheden ook hun ICT-bekwaamheid vergroten en verbeteren in een eigen online academie.

Compleet pakket nascholing via e-learnings

E-learning Wizard (bekend van de Lerarenacademie) is in Nederland de grootste aanbieder in het PO van nascholing via e-learnings. E-learning Wizard is gespecialiseerd in online cursussen voor leraren op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden en passend onderwijs en heeft daarnaast een aanbod van specifieke e-learnings voor ib’ers en schoolleiders.

Klaas Bellinga (directeur E-learning Wizard): ‘Voor al meer dan 60 besturen hebben wij een eigen online academie ingericht waar zij naast onze e-learningcursussen ook hun eigen nascholing (in de vorm van bijeenkomsten) aanbieden. Onze kracht ligt in het primaire proces: de kwaliteit van het onderwijs, het lesgeven. We signaleren echter ook een vraag naar scholing op het gebied van digitale vaardigheden. In Edutrainers hebben we een partner gevonden die met korte en praktische leerblokken leraren een persoonlijke leerroute biedt om hun ICT-bekwaamheid te ontwikkelen.’

Scholen en besturen kunnen met de Lerarenacademie al vanaf 75 euro per deelnemer per jaar een complete eigen online academie voor nascholing inrichten.
Klaas Bellinga (E-learning Wizard)

Digitale geletterdheid voor leraren

Laura Walter-Goudsmit (directeur Edutrainers): ‘Bij Edutrainers geloven we in de kracht van specialisme en samenwerking. E-learning Wizard richt voor schoolbesturen in heel Nederland online academies in en biedt uitstekende e-learnings aan. Door onze expertise en krachten te bundelen bieden we nu samen de mogelijkheid medewerkers via e-learnings te professionaliseren op élk gebied. Alle scholing op één plek.’

Edutrainers laat scholen graag kennismaken met de verschillende leerlijnen (AVG, Microsoft en Google) en leerblokken van de Edutrainers Academy waarmee leraren hun digitale vaardigheden volgens de laatste Europese standaarden kunnen bijspijkeren. De onderwerpen sluiten aan bij de dagelijkse lespraktijk en zijn altijd up-to-date.

Bewezen in de praktijk

De samenwerking tussen E-learning Wizard en Edutrainers heeft zich in de praktijk al bewezen. Een groot schoolbestuur in Limburg biedt sinds dit schooljaar de leerblokken van Edutrainers aan in de eigen academie die is ingericht door E-learning Wizard. Zo ontstond het idee om vanaf 2020 alle scholen in Nederland dit complete pakket online nascholing aan te bieden.

Samen sterker voor het onderwijs

Bestaande klanten van E-learning Wizard krijgen een aantal scans en leerblokken aangeboden ter ere van de samenwerking en kunnen dat desgewenst aanvullen met een aantal pluspakketten van Edutrainers.

‘We kijken er naar uit om de academies van E-learning Wizard-klanten te verrijken met ons aanbod digitale vaardigheden, zodat leraren op hun beurt deze vaardigheden kunnen ontwikkelen bij hun leerlingen.’
Laura Walter-Goudsmit (directeur Edutrainers)

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?