Lars Knol

Mega Mijlpaal!!! Aflevering #50 van de Teacher Tech Heroes is live. In deze aflevering hebben we als gast een welbekende van Edutrainers, niemand minder dan Lars Knol, één van onze onderwijs Expert Trainers. Maar Lars is van beroep uiteraard docent! Docent op het Vechtdal College; 10 jaar geleden begon hij als aardrijkskundedocent en inmiddels is hij docent Informatica en Senior Adviseur Onderwijs IT & Organisatie voor de drie Vechtdal-locaties. Lars is expert digitale didactiek, samen met Dimitri van Dillen heeft hij Onderwijs op Afstand (onderwijs-op-afstand.nl) opgericht. Op deze website delen ze wekelijks tips, tricks en werkvormen voor nog beter digitaal onderwijs.

Lars neemt ons mee in het vak Informatica op zijn school, heel bijzonder om te horen hoe ze de verschillende sectoren binnen hun scholen met elkaar laten werken met onder andere het maken van lessen voor de Techniek met behulp van de Hololens. De rode draad in de dagelijkse werkzaamheden van Lars: zorgen dat leerlingen en studenten toegang hebben tot technologie en digitale vaardigheden ontwikkelen om zich optimaal te kunnen bewegen, leren en later werken in onze maatschappij. Lars kijkt niet alleen naar vaardigheden van leerlingen, maar ook naar die van leraren, continu blijven ontwikkelen is essentieel om te kunnen aansluiten aan de belevenis van de jeugd.

Wat gebeurt er binnen de scholen rondom technologie? Wat voor impact heeft AI in het onderwijs? Wat vraagt het van de houding van leraren? Hoe kunnen schoolorganisaties dit meenemen in hun visie en duurzaam inzetten in het onderwijs? Een greep van de vragen die besproken werden en waar Lars inzicht in verstrekt. Technologie als een middel, niet als doel! Samen ontdekken wat er kan en niet werken uit weerstand. Kijk en luister snel!