Digitale geletterdheid… voor leraren

Digitale geletterdheid… voor leraren2020-08-22T22:14:38+02:00

IN 5 STAPPEN NAAR EEN MEER ICT-VAARDIGE SCHOOL


Whitepaper
Download de whitepaper

Door dit formulier in te sturen, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens volgens ons privacybeleid.

We leven in een tijdperk van razendsnelle technologische veranderingen. Deze digitale transformatie zet niet alleen de manier waarop we leven en werken op haar kop, maar ook jouw vak als leraar. Zoals zo vaak loopt het bedrijfsleven voorop in alle veranderingen, terwijl het onderwijs bezig is met een inhaalslag. Die is nodig ook, want jij moet de burger van morgen klaarstomen voor de maatschappij van de toekomst, inclusief alle technologie die daarbij komt kijken.

Als leraar 2.0 ben je een rolmodel voor jongeren. De jeugd van nu groeit op in een wereld waar digitale media alomtegenwoordig zijn. Dit betekent echter niet dat ze automatisch de vaardigheden bezitten om hier bewust en kritisch mee om te gaan. Aan jou als leraar de taak om ze hierin het goede voorbeeld te geven en de weg te wijzen. Ook dit aspect vereist digitale geletterdheid voor leraren die elke dag voor de klas staan.

Welke technologische uitdagingen je als onderwijsprofessional dagelijks op je pad vindt, is het onderwerp van deze whitepaper. Na een inventarisatie van deze struikelblokken, beschrijven we de vereisten voor leraren om zichzelf te ‘updaten’ naar de moderne tijd. Tot slot geven we een stappenplan waarmee je als leraar zelf aan de slag kunt om je ICT-vaardigheden te verbeteren.

MEER WETEN OVER DIGITALE GELETTERDHEID VOOR LERAREN?

Nog geen account? 

Probeer de e-learning in Edutrainers Academy


en ontdek de kracht van het leren met onze gratis demo

Ga naar de bovenkant