Microsoft Innovatiedag: Regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs

Op woensdag 22 april organiseren Edutrainers en Coöperatie MijnOnderwijsportaal in samenwerking met Microsoft het innovatie-event ‘Regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs’. Tijdens dit event nemen we graag directeuren/bestuurders en ICT-portefeuillehouders uit primair en voortgezet onderwijs mee in de verschillende stappen, inzichten en onderdelen van de visie, implementatie en adoptie van een  geïntegreerde digitale leer- en werkomgeving.

MijnOnderwijsportaal is vanuit het onderwijsveld ontstaan. Het overbrugt het gat tussen de leeromgeving en de werkomgeving vanuit één centraal, optimaal geïntegreerd en beveiligd platform. Het resultaat: regie op veilig en vooruitstrevend onderwijs.

Edutrainers heeft jarenlange ervaring met het professionaliseren van leraren en is Microsoft Education Global training partner. Met behulp van de e-learning van Edutrainers kunnen onderwijsprofessionals hun digitale vaardigheden verbeteren en versterken. Dit gebeurt aan de hand van korte, praktische leerblokken.

Microsoft heeft veel onderzoek gedaan naar beter onderwijs. Dit heeft geresulteerd in een holistische visie op onderwijs in ons digitale tijdperk. Deze denkbeelden zijn uitgewerkt onder de naam Microsoft Educatie-transformatiestructuur (ETF).  Onderwijsleiders gebruiken het ETF als hulpmiddel bij het plannen van hun totale onderwijsstrategieën in samenwerking met Microsoft.

MijnOnderwijsportaal en Edutrainers zijn een samenwerking aangegaan, omdat de beste digitale omgeving niet kan functioneren zonder digitale vaardigheden. Tijdens de innovatiedag vertellen onderwijstechnologieën-deskundigen over visie en Leiderschap en Laura Walter-Goudsmit (Edutrainers) en Kristian Van den Berg (Coöperatie MijnOnderwijsportaal) gaan verder in op hun unieke samenwerking voor het onderwijs. De kernvragen die centraal staan tijdens het event zijn:

  • Hoe kunnen we de kinderen van vandaag optimaal voorbereiden op de wereld van morgen?

  • Hoe belangrijk zijn digitale vaardigheden in het onderwijs?

  • Hoe kunnen scholen en hun besturen innoveren?

  • Waarom is ‘voor en door het onderwijs’ een belangrijke succesfactor binnen deze samenwerking?

09:00 – 09:30: 
Inloop en koffie

09:00 – 09:30: 
Opening

09:45 – 10:30:
Visie en workshop Educational framework – Microsoft

10:30 – 11:15
Panel: Samen sterker voor onderwijs
Maartje Couk (Learning Specialist Microsoft educatieteam in Nederland) in gesprek met Laura Walter-Goudsmit (Edutrainers) en Kristian Van den Berg (Coöperatie MijnOnderwijsPortaal) en onderwijsbeleid en implementatie specialist (naam volgt nog)

11:15 – 11:30
Pauze

11:30 – 12:00
Wat is MijnOnderwijsPortaal?
Kristian Van Den Berg (Coöperatie MijnOnderwijsPortaal) en Ronald Heupink (Aves Stichting voor Primair Onderwijs)

12:00 – 12:30
Digitale Vaardigheden ontwikkelen met E-learning
Laura Walter-Goudsmit (directeur Edutrainers)

12:30 – 13:00
Q&A en afsluiting

Microsoft Hoofdkantoor
Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol
Nederland

Parkeren kan gratis onder het gebouw.

10min lopen van het Schiphol treinstation.

Aanmeldformulier Microsoft Innovatiedag

Door dit formulier in te sturen, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens volgens ons privacybeleid.

E-learning Office 365 voor het onderwijs proberen?

Deel deze blog